Helyi közélet

2016.01.04. 08:35

A rendőr kezében sírt fel az újszülött Rikárdó Miskolcon

Miskolc - „Feldolgozhatatlan élmény volt, főleg, hogy a feleségemmel márciusra várjuk mi is a gyermekünket.”

Miskolc - „Feldolgozhatatlan élmény volt, főleg, hogy a feleségemmel márciusra várjuk mi is a gyermekünket.”

A megyei rendőr-főkapitányságra szombaton 23 óra 45 perckor érkezett a bejelentés, hogy a miskolci Árpád úton lévő egyik villamosmegállónál egy nő szül. Egy járőrpáros néhány perc alatt ott volt, de addigra már a nő lehúzott nadrágjában ott volt az újszülött. A rend­őrség tájékoztatása szerint az egyik rendőr megtisztította a csecsemő légútjait, így a gyermek felsírt, életfunkciói helyreálltak. A másik járőr az anyát védte a kihűléstől a nagy hidegben. Később megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, ők folytatták az anya és gyermeke ellátását, és a MISEK szülészetére szállították őket.

A szülészeten azt az információt kaptuk, a kisfiú – aki a Rikárdó nevet kapta – és édesanyja jól vannak. Az újszülött 2,8 kilóval jött világra, az édesanyjának első gyermeke. Úgy tudjuk, csak január közepére várta a kicsit, de mikor megindultak a fájások, akkor villamossal akart elindulni a kórházba, de oda már nem jutott el. Úgy tudjuk, most már mindketten jól vannak.



Majd felsírt…

„Nem megszokott látvány volt, ahogy egy nő a villamosmegálló mellett állt letolt nadrággal – mesélte Farkas Tamás az Észak-Magyarországnak. – Majd odamentünk, megláttam a köldökzsinórt és a nadrágban az újszülöttet. Az édesanya zavart volt, nem tudtunk vele beszélni. A csecsemő pedig nem sírt fel, csöndes volt.

Ezért azonnal elkezdtem a gyermek légutait megtisztítani, kollégám pedig pokróccal takarta be az édesanyát, nehogy megfagyjon.”

Persze adódott a kérdés, hogy a járőr honnan tudta, mi ilyenkor egy teendő egy újszülöttel. „A közelmúltban indult egy police medic kéthetes tanfolyam, ahol azt tanultuk, hogy rendészeti körülmények között hogyan kell sérültet ellátni, elsősegélyben részesíteni. Itt esett szó arról is, hogy mi a teendő egy újszülöttel, most először élesben is alkalmazhattam az ott tanultakat.

Az édesanyát és a csecsemőt elláttuk, majd hamarosan a mentők is megérkeztek, átadtuk nekik őket” – válaszolta Farkas Tamás. A járőr öt éve dolgozik a rendőrségnél, de ez volt az első ilyen esete. Sőt – mint fogalmazott – idősebb kollégáival sem fordult elő még hasonló.

Farkas Tamást azért is érintette meg jobban az eset, mert felesége is várandós, márciusra várják a babát. „Ott volt a kezemben a pici baba, akiről akkor még nem lehetett tudni, hogy életben marad-e. Majd felsírt… fantasztikus érzés volt a kezemben tartani. Lesz mit mesélnem az unokáimnak” – mondta a járőr.

ÉM-NSZR


Miskolc - A rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg az éjszaka folyamán. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában