Helyi közélet

2015.12.11. 17:33

Szociális bérlakások épültek Hernádkércsen

Hernádkércs - Szociális bérlakások épültek uniós pályázaton nyert pénzből Hernádkércsen olyan sokgyermekes családoknak, akik eddig a településen jószerivel elkülönítve, szegregáltan éltek - közölte az önkormányzat az MTI-vel pénteken.

Hernádkércs - Szociális bérlakások épültek uniós pályázaton nyert pénzből Hernádkércsen olyan sokgyermekes családoknak, akik eddig a településen jószerivel elkülönítve, szegregáltan éltek - közölte az önkormányzat az MTI-vel pénteken.A Miskolctól harminc kilométerre található, valamivel több mint háromszáz lakosú Hernád-menti település a lakhatási beruházás a komplex telep-programhoz kapcsolódóan címet viselő pályázaton nyert 180 millió forint támogatást szociális bérlakások építésére, amelyek "integrált környezetben helyezkednek el, így a korábban szegregáltan élő családok bekapcsolódhatnak a település vérkeringésébe" - tájékoztatott az önkormányzat.

Összesen tizenkét család, negyvenöt hernádkércsi költözhetett komfortos lakásba.

Az önkormányzat közlése szerint az új otthonhoz jutók mindegyikének alacsony az iskolai végzettsége, nincs szakmája. Mindez "kiugróan magas inaktivitási rátát eredményez" - tették hozzá, megjegyezve: a lakások építésével az életkörülmények javítása, a kirekesztődés felszámolása is cél volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában