Helyi közélet

2015.12.30. 19:42

Szám, vetés

<em>Az év vége felé rohamosan közeledve szerintem mindenki egy picit visszatekint, számot vet az évvel. A főzések és nagy evések közben, bent a jó melegben, mondjuk az egyik természetfilm-csatorna csimpánzokról és okapikról szóló, aranyos és sok minden újdonságot bemutató sorozata közben.</em> Pásztor Attila jegyzete.

Az év vége felé rohamosan közeledve szerintem mindenki egy picit visszatekint, számot vet az évvel. A főzések és nagy evések közben, bent a jó melegben, mondjuk az egyik természetfilm-csatorna csimpánzokról és okapikról szóló, aranyos és sok minden újdonságot bemutató sorozata közben. Pásztor Attila jegyzete.

Volt rá egy kicsi idő, már én is megtettem, számot vetettem: és a számok valahogy sehogy sem akartak stimmelni az idén. Sem a szelvényeken, melyekkel a szerencsét kísértem, sem a bankban a számlámon. Valamit rosszul csinálhatok, mert nemhogy két nulla, de még egy sem került a számsor végére, legfeljebb maga a nulla. A vetésemre viszont sosem panaszkodom, a termés jó közepes volt, például krumplit tuti nem kell venni tavaszig. Meg amúgy is, ahogy apám vagy kétszázszor elmondta: amit ad a föld, az van, a vantól meg nem kell félni. Ennyi.

Amúgy gyorsan eltelt az év, sokat dolgoztunk, jókat ettünk, bandáztunk, meccseztünk, éltünk. Igazából annyit, amennyit kellett, lehetett, tulajdonképpen nincs ok panaszra. Hawaii-ra nem vágytam, viszont máshol igyekeztem jól érezni magam. Lassan itt az új év, számokban 2016. Nyilván kicsit előre is tekintek már. A számok nem tudom, hogy alakulnak majd, de az biztos, hogy tavasszal jön a vetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában