Helyi közélet

2015.12.05. 21:58

Mikulásinvázió a miskolci belvárosban

Miskolc - Pénteken ötödik alkalommal rendezte meg a Rotary Club Miskolc a Rotary Mikulásfutást.

Miskolc - Pénteken ötödik alkalommal rendezte meg a Rotary Club Miskolc a Rotary Mikulásfutást.

Tavaly mint diák, mint futó voltam itt – mondta az Észak-Magyarországnak az esemény előtt Kovács Attila, aki mint versenybíró vett részt ezúttal a szervezésben. Érdekelte a diákokat a rendezvény, hiszen az iskolájuknak segítenek a résztvevők. Az első három helyezett ugyanis értékes nyereményeket vihet haza, így mindenki azon volt, hogy minél többen jöjjenek a saját iskolájukból.

Szerinte ez egy jó buli is, de láthatóan atléták, versenyzők is rajthoz állnak.

– A legtöbben a Földesből szoktak jönni, tavaly a Diósgyőri Gimnáziumból is sokan voltak, de most ott szalagavatóra készülnek – tudtuk meg. – Szóval néhány suli nagy létszámban jön, és ami biztos, többen leszünk, mint tavaly! Az előzményekről: a Rotary Club Miskolc 2010 januárjában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok pályázati konstrukcióra.

Kasperkovics János, a Miskolci Rotary Club elnöke így azt emelte ki elsőként, hogy már ötödik alkalommal rendezik meg a Rotary Mikulásfutást.

– Közel ezer diák áll rajthoz, akik a belvárosi, 1,9 kilométeres útvonalat futják le ezen a hagyományos eseményen- mondta. – Az egészséges életmódra szeretnénk felhívni a figyelmet és ez egy kis buli is nekik támogatóink (Dechatlon, Sanofi, Generali) segítségével.

Andrássys nyerte

A Rotary Club Miskolc ezzel a futással még nem zárt évet, hiszen egy ételosztásuk is lesz, illetve a rotarysok egyik támogatott célcsoportja az Értelmi Fogyatékosok Érdekvédelmi Egyesülete, őket mindig megajándékozzák mikuláskor.

– Az Újgyőri főtéren pedig közel háromszáz fő rászorulónak osztunk majd ételt – árulta el Kasperkovics János elnök.

A rajt előtti pillanatokban már mindenki mikulássapkában volt: Dániel Vanesza, Simon Katalin, Freivolt Erik is abban nyilatkozott lapunknak. Ők mindhárman a Kandó Kálmán Szakközépiskolában tanulnak. A vélemények megoszlottak arról, hogy miért jöttek a fiatalok („Kötelező volt” kontra „A nyereményért jöttünk”), de abban megegyeztek, hogy szeretik a hasonló rendezvényeket.

A győztes Tyukodi Dánielnek némi túlzással néhány perc kellett csak az alig 2 kilométer teljesítéséhez. A színpadon Hollóssy András köszöntötte és adta neki a jól megérdemelt díjat.

– Három és fél éve atletizálok az MVSI-ben – jelentette ki az Andrássy Gyula Szakközépiskola tanulója, akitől még azt is megtudtuk, hogy a suliból többen is sportolnak. Kérdésünkre, hogy bízott-e győzelemben, úgy felelt mosolyogva, hogy „igen”.

A célba aztán lassan szállingózott a diákság, hiszen többségük sétálva tette meg a belvárosi távot, a végén egy forró teát is elfogyaszthattak.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában