Helyi közélet

2015.12.31. 10:40

Aggasztja

<em>Nyílt levéllel fordult az Európai Újságírók Szövetsége (Association of European Journalists) a szakminisztériumhoz, melyben súlyos aggodalmuknak adnak hangot a közmédia átalakításával kapcsolatban</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Nyílt levéllel fordult az Európai Újságírók Szövetsége (Association of European Journalists) a szakminisztériumhoz, melyben súlyos aggodalmuknak adnak hangot a közmédia átalakításával kapcsolatban. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Azt írják például, hogy hát a kormány közvetlen ellenőrzése alá vonja a közszolgálati rádiót és televíziót, ami a kormányzatnak megfelelő rendszerszintű elfogultságához vezethet. Azt is írják, kötelezze el magát a kormány, tiszteletben tartják a közszolgálati műsorszolgáltatás alapelveit, amelyek biztosítják a függetlenséget és a pártatlanságot. Az Európai Újságírók Szövetsége itt nem áll meg, azt is kifogásolják, hogy az igazságszolgáltatást és az alkotmánybíróságot érintő változások aláássák a bizalmat. Még arra is felhívják a figyelmet, a közmédiát feladata ellátása közben ellenőrizni kell és el kell számoltatni, mert annak a feladata a közvélemény teljes sokszínűségének kiszolgálása.

Ezt írják az Európai Újságírók Szövetségének a közleményében, mert őket ez aggasztja, ők így gondolkodnak a közszolgálati médiáról, mert szerintük ez Európában így kellene hogy természetes legyen. Ők azonban féltik a lengyel közmédiát, mert a lengyel kulturális miniszternek írták a levelet, mert ott terveznek ilyen változtatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában