Helyi közélet

2015.12.12. 08:51

HCM: újabb lépés a gyár indításához

Miskolc - A bíróság törölte a Lafarge­Holcim cementkonszern bányászati jogát.

Miskolc - A bíróság törölte a Lafarge­Holcim cementkonszern bányászati jogát.A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. december 10-én hozott jogerős ítéletével elutasította a LafargeHolcim cementkonszern keresetét. Mint arról lapunkban is olvashattak, a megyei kormányhivatal elsőfokú hatóságként idén májusban törölte a LafargeHolcim konszern „Miskolc-III. mészkő” és „Miskolc-VIII. agyag” védnevű bányatelkekre vonatkozó bányászati jogát. A cég fellebbezését az ügyben másodfokon eljáró Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elutasította. A LafargeHolcim cementkonszern ezt követően a bírósághoz fordult, kérve a jogerős határozat végrehajtásának felfüggesztését, hatályon kívül helyezését, továbbá a hatóság új eljárás lefolytatására kötelezését. A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. december 10-én meghozott jogerős ítélete szerint a társaság keresete megalapozatlan, a bányászati jogát törlő határozat jogszerű és végrehajtható.

A bíróság döntésével elhárult az akadálya annak, hogy a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal kiírja a hejőcsabai cementgyárat kiszolgáló bányák bányászati jogának elnyerésére vonatkozó pályázatot. Így a HCM 1890 Kft. egy lépéssel ismét közelebb került a gyárindításhoz – olvasható a társaság pénteki közleményében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában