Helyi közélet

2015.12.25. 18:38

Ha jól sikerül tervezik a folytatást

Miskolc - Rakovszki Gábor négy éve üzemelteti a Rock­well Klubot, de nagy tervei vannak. Interjú: Rakovszki Gáborral, a Rockwell Klub ügyvezetőjével.

Miskolc - Rakovszki Gábor négy éve üzemelteti a Rock­well Klubot, de nagy tervei vannak. Interjú: Rakovszki Gáborral, a Rockwell Klub ügyvezetőjével.

Két nagyobb buli is lesz december 26-án Miskolcon. Az egyik a Rockwell Klubban, míg a másik a Miskolc Városi Sportcsarnokban. Rakovszki Gábor szervezőt kérdeztük az rendezvényekről és sok másról is.

Vén Teenager Party és Christmas Party december 26-án. Hogy is van ez?

Rakovszki Gábor: A cég, aminek én vagyok az ügyvezetője, üzemelteti a Miskolci Egyetemen négy éve Rockwell Klubot és a felette található éttermet, menzát és gasztroműhelyt. Van egy bejáratot bulink, a Vén Teenager Party, ami minden áldott évben december 26-ra esik attól függetlenül, hogy szombat, péntek, vagy netán kedd. Mi úgy gondoltuk, hogy az idősebb korosztályt – ezt úgy értem, hogy lassan a 30+ is idősebb, ha szórakozásról van szó, hiszen sok a fiatal az éjszakában – célozzuk meg, ezért is jön most a Dolly Roll fellépőként, de szerintünk a mostani buli a fiatalokat is érdekelheti. Már csak azért is, mert idén szombatra esik a buli. A Rock­well ezer fő befogadására alkalmas, ilyen nem nagyon van Miskolcon.

A sportcsarnokban pedig a Christmas Partyn?

Rakovszki Gábor: Igen! Itthon lesz mindenki karácsonykor, azok is, akik külföldön dolgoznak vagy más városban. Karácsony második napja lesz, ezért bízunk benne, hogy kimozdulnak este szórakozni az emberek. A Miskolc Városi Sportcsarnokban a Christmas Party inkább már a fiataloknak szól: Majka és Curtis, Children of Distance, Julia Carpenter, Bricklake, Raka jr lesz a színpadon 26-án este 8 órától a Generali Arénában. Ha jól sikerül a buli, akkor tervezzük a jövő évi folytatást. Azt, hogy a Vén Teenageren kívül adunk egy nagy karácsonyi partit a városnak.

Pénzt, tőkét, sok munkát igényel egy ilyen komoly buli megszervezése.

Rakovszki Gábor: Mindenkivel le kell szerződnünk, de ugye csak karácsony, oda kell figyelni mindenre, mert akár eshet a hó, és nem érnek ide. Ilyenre most nem kerülhet sor, de igen, van kockázat, és nagy költésegekkel jár a szervezés. Nem félünk beletenni pénzt, mert szeretnénk, hogy jól sikerüljön a rendezvény. Egyébként nem nagyon van ilyen rendezvény, és ami van vagy volt, az is inkább karácsony előtt, vagy ünnepek idején és kisebb kaliberű. Mi két vonalat szeretnénk megfogni! Van az, hogy a koncertet végigülik, vagy -állják az emberek, de utána nem lenne jó, ha a végén úgymond nem kapnának semmit. Éjfél után, a koncert után maradhatnak a dj programokon.

Van valami nyűgje ilyenkor a művészeknek?

Rakovszki Gábor: Akivel együtt dolgozunk, mindenkivel jó a munkakapcsolatunk. Egyrészt muszájból is, meg tapasztalataim szerint mindenki korrekt.

Mekkora az a csapat, aki segíti a munkádat?

Rakovszki Gábor: Egy 4-5 fős csapatom van és mindenkinek más a feladata: a marketinget, a reklámot, és a fellépőket lekötni más-más embert kíván. Azonban persze van helyettesem a Rockwellben is. Ha mindenki tudja a dolgát nem lehet probléma, és nem is kell nagyobb team, de muszáj megosztani a munkát.

A Rockynak több évtizedes történelme van. Mennyire az egyetemistáké a hely?

Rakovszki Gábor: A Rockwell alapvetően hallgatói klub és az évek folyamán nőtte ki magát. Ebben az is benne van, amikor fél évtizede a Miller Klub megnyílt. Kinőtte magát, hogy fogadni tudja a városból érkező szórakozni vágyókat. Hétvégente Miskolcon egy 300 fő feletti diszkó és mi működünk. Egy helynek kell, hogy legyen fantáziája. Az, hogy nekünk három termünk van és három zenei stílussal tudunk „menni”, az nagy ajándék, hiszen három „réteget” is meg tudunk fogni. Bulijaink kedden és csütörtökön vannak, ezek teljesen lefedik az egyetemisták szórakozását. Hétköznap kávézóként üzemelünk, így akkor az egyetemistáké vagyunk. Részt veszünk a diákrektor-választásban vagy a Miskolci Egyetemi Napokban is.

Itt az év vége. Mivel készültök 2016-ra?

Rakovszki Gábor: Lesz még egy szilveszteri bulink: nagy létszámú dolgozóval készülünk és nagyon sok vendéget várunk! Jövőre szeretnénk megrendezni a Miskolci Egyetemmel közösen a Miskolci Egyetemi Napokat, ám ehhez sok mindennek össze kell állnia, hiszen nem kevés pénz szükségeltetik hozzá. Ez a következő hónapokban kiderülhet. Abban a tekintetben talán szerencsénk van, hogy májusra talán még nincsenek lekötve úgy a zenekarok, mint a nyári fesztiválokra.


Dollyék és Majkáék

December 26-án szombaton Vén Teenager Party a Rockwell-ben. Az est sztárvendége a Dolly Roll, utána egész este retro disco! A Dolly Roll 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Dolly, Kékes Zoltán, Novai Gábor, Fekete Gyula, Jeszenszky Béla Tibor, Zsoldos Gábor.

Majoros Péter Majka műsorvezető, rapper, dalszövegíró. Majoros Péter az RTL Klub Való Világ című valóságshow-ban tűnt fel, majd műsor­vezetőként, színészként és Dopeman segítségével rapperként folytatta pálya­futását. Egyik legnagyobb slágerét, a Belehalok-ot Curtis-szel követte el 2012-ben: őket a városi sportcsarnokban láthatják az érdeklődők.


Budapest - Koncertek és televíziós szereplések kötik le az idejét, új lemezre egyelőre nem készül Majka. Interjú: Majoros Péter, Majkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában