Helyi közélet

2015.12.28. 13:49

Ez volt a 2015-ös esztendő Borsodban - Március, április

Borsod-Abaúj-Zemplén - 2015-ös visszatekintőnk második részében a március és április hónapokat vesszük górcső alá: tragédiák a borsodi utakon, halálra égett kisgyerek Taktakenézen, földrengés és meteor-észlelés Miskolcon, Sivic helyett Vitelki a DVTK kispadján és azt is megtudhattuk milyen negatívumokat mondtak a külföldiek a miskolci nevezetességekről.

Borsod-Abaúj-Zemplén - 2015-ös visszatekintőnk második részében a március és április hónapokat vesszük górcső alá: tragédiák a borsodi utakon, halálra égett kisgyerek Taktakenézen, földrengés és meteor-észlelés Miskolcon, Sivic helyett Vitelki a DVTK kispadján és azt is megtudhattuk milyen negatívumokat mondtak a külföldiek a miskolci nevezetességekről.

A legolvasottabb cikkek 2015. márciusában a Borsod Online-on:

Súlyos baleset a 3-as számú főúton Miskolc határában

A helyszínen szerzett információink szerint egy Skoda Superb haladt Miskolcról kifelé Mályi irányába, amikor szemből egy Seat Ibiza eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra a Skodával szembe.


Kiégett egy busz Parasznyán

Teljes terjedelmében lángolt egy menetrend szerint közlekedő, azonban utasokat nem szállító autóbusz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Parasznya település Varbóra vezető Petőfi Sándor utcájában. A busz vezetője időben elhagyta a járművet, az eset során így senki nem sérült meg.


Az egri autóversenyen a fának csapódott versenyautó utasa életét vesztette.


2015. március 29-én, helyi idő szerint 17 óra 39 perckor 3.2-es erősségű földrengés pattant ki 10 km-es mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében. A földrengést a lakosság is érzékelte, folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.


Halálra égett két kisgyerek Taktakenézen

A baleset helyszínén életét vesztette az a két kisgyerek, aki hétfő délután égett halálra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktakenézen.


Kígyó az Avason

“A délutáni órákban találtam ezt a kígyót az avasi gimnázium parkolója melletti bozótosnál. Bozótirtás közben megzavarhatták” – írja Olvasónk.


A legolvasottabb cikkek 2015. áprilisában a Borsod Online-on:

Borsod-Abaúj-Zemplén - Már csak egy hónapot kell kibírni és itt a nyár! Mielőtt azonban belevetnénk magunkat a kellemes májusi időbe, nézzük át gyorsan milyen fontos események történtek a megyében az elmúlt hónapban.

Meteor Miskolc felett

Nagy méretű meteor, azaz tűzgömb lehetett az a jelenség, amit olvasóink hétfőn este fél 8 körül láttak Miskolc felett az égen, mennydörgésszerű hang kíséretében, tájékoztatta lapunkat Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára.


Minden valóságalapot nélkülöz az az internetes közösségi oldalakon terjedő, rosszindulatú híresztelés, miszerint a közelmúltban észak-magyarországi gyerekeket raboltak volna el.


Tragikus és látványos baleset

Akciófilmeket túlszárnyaló látványt eredményező tragikus baleset történt szombatról vasárnapra virradóra Érmihályfalva és Értarcsa között.


Egy évre helyet cserél Miskolc és Debrecen

A két város vezetősége azután döntött így, hogy a Borsod Online és a Hajdú Online hírportálokon nagy sikerrel futott a “Mi hiányzik a városból” kérdés. A költözés várhatóan 1 hónapot vesz igénybe és már ma délután elkezdődik.


Bent ragadt napi menük, elmaradt esküvői vacsora, a vendégek hiába várnak.


Erre keresték a választ a Szentpéteri kapuban és környékén lakók a keddi közmeghallgatáson.


Sivic Tomislavot Vitelki Zoltán váltja a DVTK kispadján

Elváltak az útjai a DVTK-nak és az eddigi vezetőedzőnek Sivic Tomislavnak.


Milyen negatívumokat mondtak a külföldiek a miskolci nevezetességekről?

Hagyjuk most az ömlengést, a lokálpatriotizmust és nézzünk egy kicsit a Tripadvisor görbetükrébe. Összegyűjtöttük a legnegatívabb kritikákat a miskolci nevezetességekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában