Helyi közélet

2015.12.06. 09:51

Elszaladt

<em>Mostanában egyre több beszélgetésem is úgy indult olyan emberekkel, akikkel nem vagyok napi kapcsolatban, hogy „öcsém mán megint elszaladt egy év…” Cáfolni nem tudom, hiszen menthetetlenül beléptünk a decemberbe, annak minden hozzávalójával együtt.</em> <strong>Pásztor Attila jegyzete.</strong>

Mostanában egyre több beszélgetésem is úgy indult olyan emberekkel, akikkel nem vagyok napi kapcsolatban, hogy „öcsém mán megint elszaladt egy év…” Cáfolni nem tudom, hiszen menthetetlenül beléptünk a decemberbe, annak minden hozzávalójával együtt. Pásztor Attila jegyzete.

A Mikulás már pörög, kell is, bármelyik valódit látva felébred bennem a nosztalgia, még ha a sportszelet és francia drazsé mellé olykor virgácsot is kaptam a csizmába: mert hát megvolt annak az oka.

A hangulatom jelen pillanatban még igen messze van az ünnepitől, főleg úgy, hogy tudom, sok időm nem lesz merengeni a kevésbé könnyed, nálam ünnepi menü, a rántott hús, hurka, kolbász és a bejgli felett, mert dolgos napok várnak rám akkor.

Persze, ha kicsit nem figyelnék oda mondjuk a naptárra, például a tévében már pörögnek a reklámok, emlékeztetnek, hogy itt az ünnepek hónapja.

És persze a díszkivilágítások is égnek már este. Sokfelé járok, és látom őket. Némelyik égőkombinációt nem nagyon értem, még szerencse, hogy a fantáziám tág, de egyébként szépek, tényleg van bennük valami ünnepi. Vagy legalább egy ködös estén valami fényes.

És arra mindenképpen jók, hogy emlékeztetnek, megint elszaladt egy év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában