Helyi közélet

2015.12.30. 18:21

Biztos (gólya)lábakon állnak a Vaga Bandával

Miskolc - A nyáron született kislánya aranyozza be életét a cirkusz-színház vezetőjének.

Miskolc - A nyáron született kislánya aranyozza be életét a cirkusz-színház vezetőjének.

Kapusi Szabolcs különféle kísérleti színházak, majd a Kalamajka, a Borókás, a Csodamalom és némi kőszínházi kitérő után alapította meg a Vaga Bandát. Nyáron nagy öröm érte feleségével, hiszen kislányuk született, azóta is ő aranyozza be a mindennapjaikat.

Csepűrágók hatása

– Nagyon régen találkoztam Nyírbátorban egy utcaszínházi fesztiválon csepűrágókkal, akik gólyalábasok és óriásbábosok voltak – emlékezett a kezdetekre Kapusi Szabolcs. – Annyira megtetszett nekem az a világ, amit oda varázsoltak, hogy elhatároztam: megtanulom én is. Volt egy jó barátom, az Orbán Dénes, aki megtanított gólyalábazni, tűzet nyelni, tűzet fújni. Bekerültem ebbe a világba, ami nagyon megtetszett. Nekem akkor már volt bábos múltam, hiszen eredetileg bábszínész vagyok és már akkor is utazótársulatokban dolgoztam. 2003-ban határoztam el, hogy a művészi elképzeléseimet saját társulatomban valósítom meg és akkor alapítottam meg a Vaga Bandát. Gólyalábazunk és óriásbábokkal adunk elő vásári komédiás előadásokat, de most már egyre inkább tervben van, hogy komplex cirkuszházi előadásokat is létrehozunk majd.

A jövő évi tervekről szólva kiderült, hogy Szabolcs optimistán várja 2016-ot, mert az idei esztendő is fantasztikusan alakult számára.

– Jó a kapcsolatunk a miskolci kulturális intézményekkel – árulta el. – Szeretném, ha a társulatunk is minél nagyobb sikereket érne el és jó lenne, ha a már említett komplex cirkuszi előadások is megvalósulnának. Továbbra is jó lenne minél többet Miskolcon játszani, mert itt nagyon jó a közönség. Értik a vicceinket és szeretik a Vaga Bandát, ami számunkra rendkívül megtisztelő.

ÉM-JLI


Névjegy: Kapusi Szabolcs

1973. augusztus 16-án született Miskolcon. Nős, egy kislány, Virág édesapja és érdekes tény, hogy ő is augusztus 16-án látta meg a napvilágot. A Vaga Banda cirkusz-színház vezetője. Kulturális antropológus bölcsészdiplomája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában