Helyi közélet

2015.12.07. 16:01

A diósgyőri ultrák átadták az adományokat Kárpátalján

Miskolc - Ahogy arról már korábban beszámoltunk a Diósgyőri szervezett szurkolói csoportok ismét gyűjtést szerveztek a kárpátaljai magyaroknak. Múlt pénteken pedig személyesen adták át az adományokat.

Miskolc - Ahogy arról már korábban beszámoltunk a Diósgyőri szervezett szurkolói csoportok ismét gyűjtést szerveztek a kárpátaljai magyaroknak. Múlt pénteken pedig személyesen adták át az adományokat.

Hosszas szervezés után múlthét pénteken indultunk útnak Kárpátaljára (3-an Miskolcról és 4-en Pécsről), hogy személyesen adjuk át néhány héttel ezelőtt gyűjtött pénzből vásárolt adományainkat két község számára. A tavaszi gyűjtést most sikerült túlszárnyalni, a pécsi szurkolók csatlakozásával összesen 1.000.000 Ft-al tudtuk támogatni Nagyborzsova és Halábor településeket és lakóikat.

Az idő rövidsége miatt (a határátlépés kicsit lassan ment) Nagyborzsován nagyon kevés időt tudtunk eltölteni. Az elmúlt alkalomhoz hasonlóan Szanyi György Református lelkész fogadott minket és mutatta meg számunkra, hogy milyen ajándékcsomagok lesznek kiosztva a rászorulók részére, valamint megmutatta nekünk az épülő kazánházat, melynek költségeihez szintén sikerült hozzájárulnunk. A templom előtt készítettünk néhány fényképet, majd indultunk Haláborra, ahol egy háromfogásos ebéddel vártak minket vendéglátóink. Gulyásleves és töltött káposzta volt a menü, majd végén egy DVTK címeres tortával leptek meg minket.

Ezután következett a nap érdemi része, meglátogattuk a halábori óvodát ahol megmutatták számunkra, hogy mit vásároltak az óvodások részére az általunk gyűjtött pénzből. A következő állomás a halábori lakosoknak összeállított ajándékcsomagok megtekintése volt. Ezután meglátogattunk egy veleszületett betegségben szenvedő kisfiút és családját, akik egy külön nekik összeállított csomagot kaptak tőlünk. Az utolsó helyszín a halábori református parókia volt, ahol az általános iskola felső tagozatos diákjaival találkoztunk és adtuk át a számukra összeállított csomagot. Szintén átadásra került egy Diósgyőr feliratú magyar zászló, valamint mindkét falu számára 2-2 nemzeti színű címeres zászló. Egy rövid templomlátogatás és egy kis beszélgetés után este 7 órakor indultunk haza, hogy azért valamennyit tudjunk pihenni a másnapi újpesti túra előtt.

A nap folyamán természetesen tájékozódtunk arról, hogy milyen az élet Kárpátalján és hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a Kelet-Ukrajnai háború kirobbanása óta. Elhangzott egy nagyon fontos információ, amit szeretnénk minél több emberrel megosztani. Kárpátalján sokan élnek falusi turizmusból, viszont a harcok megindulása óta nagyon elmaradnak a vendégek. Pedig a harc 1000 km-re innen zajlik. Tehát szeretnénk mindenkit arra bíztatni, hogy ha segíteni szeretne az ott élőkön és szereti a turizmus ezen formáját, akkor látogasson el Kárpátaljára és vegye igénybe a szolgáltatásaikat. Továbbá kérünk mindenkit, hogy ossza meg ezt az információt a lehető legtöbb emberrel, hogy együtt segíthessünk a Kárpátalján elő magyarokon.

- Diósgyőri szervezett szurkolói csoportok -


Az összegyűjtött pénzből a következő adományokat sikerült eljuttatni a rászorulóknak:

Nagyborzsova:

  • 200db élelmiszer csomag,
  • 100 gyereknek karácsonyi ajándékba pótlás,
  • 100.000Ft a kazánházra

  • Halábor:

  • 310 db élelmiszer csomag,
  • 60 db ajándékcsomag gyerekeknek,
  • 2 db szekrény az óvodásoknak

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában