Helyi közélet

2015.11.03. 09:39

Szikszó díszpolgárai és Pro Urbe-kitüntetettjei

Szikszó - Szikszó önkormányzatának október 22-i ünnepi képviselő-testületi ülésén dísz­polgári és Pro Urbe díjakat adott át a város polgármestere, Füzesséri József.

Szikszó - Szikszó önkormányzatának október 22-i ünnepi képviselő-testületi ülésén dísz­polgári és Pro Urbe díjakat adott át a város polgármestere, Füzesséri József.

A városért, a közösségért, Szikszó történeti kutatásában végzett kiemelkedő munkájáért dr. Farkas József, a biológiai tudományok doktora a Pro Urbe díjat vette át. Példamutató művészeti tevékenységéért Zsuráfszky Zoltánnak, Kossuth díjas táncművész és koreográfusnak Pro Urbe díjat adományozott a képviselő-testület.

A gyerekek, az elesettek, betegek, idősek támogatásáért, védelmezéséért, az elmúlt 20 évben végzett áldozatos munkájáért a Szociális Misszió­társulat nővérei ugyancsak Pro Urbe díjban részesültek.

Abaújban az egészségügyben kifejtett sok évtizedes önfeláldozó munkájáért dr. Olasz Ilona belgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos Szikszó díszpolgára lett. A rászorulókért végzett lelkiismeretes, áldozatos munkájáért Suhajda József, a Máltai Szeretetszolgálat szikszói szervezetének vezetője is kiérdemelte a díszpolgári kitüntetést.

A városért, a szikszói gyerekekért, a szikszói közéletért, Szikszó közösségéért végzett több évtizedes kiemelkedő és áldozatos munkájáért Takács Lászlóné óvodapedagógus, volt óvodavezető, Szikszó alpolgármestere ugyancsak díszpolgári címet kapott.

A szikszói gyerekek anyanyelvi neveléséért, Szikszó közösségéért végzett áldozatos munkájáért Majoros Imrénét, a Szepsi Iskola volt magyar szakos tanárát posztumusz díszpolgárrá avatta az önkormányzat, akinek gyermekei, Majoros Péter és Majoros László vették át a díszpolgári oklevelet.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában