Helyi közélet

2015.11.13. 15:18

Már lehet korcsolyázni a Zemplén Kalandparkban

Sátoraljaújhely - Az első három napon félárú kedvezményt biztosítanak a sportolni vágyóknak.

Sátoraljaújhely - Az első három napon félárú kedvezményt biztosítanak a sportolni vágyóknak.

November 13-án, pénteken nem nevezhetik magukat balszerencséseknek azok, akik korcsolyázni vágynak, ugyanis 14 órától megnyitja kapuit a sátoraljaújhelyi műjégpálya a Zemplén Kalandparkban.

Még nincs kész

Ez a közcím csak egy kicsit takarja a valóságot, hiszen minden adott ahhoz, hogy a korcsolyázók kifáraszthassák magukat, de tényleg nem nyerte még el a végleges formáját a műjégpálya.

Akik a kezdetektől ismerik a jégpálya történetét, azok tudják, először egy 40-szer 20 méteres pálya épült elsősorban azzal a céllal, hogy a szabad­idősport kedvelői élhessenek kedvtelésüknek. Télen műjégpályaként, nyáron pedig görkorcsolyapályaként üzemelt az intézmény. Csakhogy közben egyrészt a látogatók száma miatt lett szűk picit olykor a pálya, másrészt pedig egyre nagyobb igény merült fel arra, hogy jégkorongozók is igénybe vegyék a létesítményt. Ezért tavaly ki is bővítették a pályát szabványos jégkorongpályává, amelyen jobban is el lehetett férni, emellett pedig komoly jéghokitornákat is lehetett rendezni.

Idén már nem változik tovább a pálya mérete, de már döntött egy 250 millió forintos hitelfelvételről a sátor­aljaújhelyi önkormányzat, amelyből korszerűsítik a jégpályát is.

Öltöző, fedett pálya

– Első lépésként majd befedjük a pályát – mondja Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere. – Nem egy fedett jégcsarnokra kell gondolni, bár az sem lenne rossz, hanem egy stabil tetőre, amely megvédi az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hóeséstől a korcsolyázókat, ami olyankor nem csupán megnehezítette, de lehetetlenné is tette a sportolást. Ezenkívül ez hosszú távon a költségeket is csökkenti, hiszen ha a napsütés miatt olvadni kezd a jég, azt a felolvadt réteget rengeteg pénzbe kerül visszafagyasztani. Ezért ha befedjük a pályát, az energiafelhasználási költségeink is csökkenni fognak. Arról nem is beszélve, hogy mindez meghosszabbíthatja a szezont, korábban nyithatunk ősszel, és később zárhatunk majd tavasszal. Második elemként pedig a már meglévő öltözőhöz és büféhez építünk egy további öltözőrészt vizesblokkokkal együtt, hogy a jégkorongozók edzés előtt nyugodt körülmények között öltözhessenek, és edzések, valamint mérkőzések után nyugodtan le is tudjanak majd zuhanyozni. Ez az utóbbi beruházásnak a kivitelezése a mostani szezon után, 2016 tavaszán-nyarán fog majd megtörténni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában