Helyi közélet

2015.11.08. 11:54

Közel 20 ezer ingatlan az eszközkezelőnél

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben vásárolta meg a legtöbb ingatlant a Nemzeti Eszközkezelő.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben vásárolta meg a legtöbb ingatlant a Nemzeti Eszközkezelő.Szeptember végéig további ötezer ingatlant szerzett meg a Nemzeti Eszközkezelő, így már közel húszezer lakás került a szervezethez – számolt be róla a Magyar Idők.

A társaság eddig Borsodban vásárolta meg a legtöbb ingatlant, 2158-at, a sorban következő megye Pest (1416), ám ezt követően csupa Kelet-magyarországi megye következik: Szabolcs (1912), Hajdú-Bihar (1316), Békés (1305), Jász-Nagykun-Szolnok (1207), ezzel be is zárul az ezer feletti megvásárolt lakásokkal rendelkezők sora. Nyugat-Magyarországon találni a legkisebb számokat: Vas (262), Zala (313), Győr-Moson-Sopron (391). Budapesten 1247 lakás került az Eszközkezelő tulajdonába.

A felajánlott lakások száma természetesen ennél jóval nagyobb, ezek száma meghaladja a 27 ezret, elutasító döntés pedig eddig több, mint 2500 esetben született. Itt okként szerepel az, hogy nem megfelelő az ingatlan műszaki állapota, de az is előfordul, hogy a kérelmező nem tudja a lakcímet megfelelő módon igazolni.

Részletek később

Egy ingatlanért átlagosan 3,7 millió forintot fizettek, azonban a forgalmi értékük ennél jóval nagyobb, átlagosan 8,1 millió forint.

Az adósmentő lehetőség elindulása óta már 110 ezer ember lakhatását garantálta a program, és a hitelüket fizetni nem tudó, szociálisan rászoruló banki adósok összesen 160 milliárd forint kötelezettségtől szabadultak meg – tájékoztatott az eszközkezelő.

A megyénkbeli és miskolci egyéb adatokra és érdekességekre – így a lakás visszavásárlásának lehetőségeire jövő héten még visszatérünk.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában