Helyi közélet

2015.11.24. 11:31

Földet a gazdáknak!

<em>A magyar kormány a címbeli mondattal az élén hirdette meg nagyszabású programját, amelynek keretében az állami tulajdonú magyar földeknek keresnek igazi gazdálkodó tulajdonost</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.

A magyar kormány a címbeli mondattal az élén hirdette meg nagyszabású programját, amelynek keretében az állami tulajdonú magyar földeknek keresnek igazi gazdálkodó tulajdonost. Szaniszló Bálint jegyzete.

A magyar föld eladása körüli pró és kontra vita végigkíséri történelmünket és nem is alakult ez másként a mostani licitsorozat megkezdődése előtt sem. A kormánypártok történelmi eseménynek, a hazai agrárium felvirágoztatásának nevezték a momentumot, az ellenzék pedig bírálta, vagy egyenesen hazaárulásnak nevezte az egészet.

Életemben most volt alkalmam először – igaz nem aktív – részese lenni egy földárverésnek. Egy-két ismerősöm előtte szólt, hogy majd ott csupa álgazdát látok, akik mind kormánypártiak és csak a föld kell nekik, hogy majd elkótyavetyéljék és amúgy is előre le van zsírozva minden, hogy ki és mennyiért kapja meg a földet. És honnan ismerjem fel a nem valódi gazdát? – kérdeztem. – Látni fogod majd – mondták. Én nyitva is tartottam a szemem és egyik licitálóról sem tudtam megállapítani, hogy gazda vagy nem gazda, meg hogy milyen pártállású. Jöttek, izgultak, licitáltak, adminisztráltak, aztán mentek földdel vagy anélkül…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában