Helyi közélet

2015.11.23. 13:40

Interjú: Lovasi András (Kiscsillag)

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Kiscsillag zenekar frontembere, Kossuth-díjas zenész-énekes Lovasi András, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Kiscsillag zenekar frontembere, Kossuth-díjas zenész-énekes Lovasi András, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Szabi: Ismét Miskolc és ismét Helynekem, milyen újból a városban játszani?

Lovasi András (Kiscsillag): A tavaszi kellemes emlékekkel teli koncert után ismét ebben a remek clubban játszhatunk, ami nagy öröm számunkra, hiszen szeretjük a várost és az itteni embereket. Jövőre tervben van egy akusztikus megmozdulás is szintén Miskolcon, hogy pontosan mikor és hol, az időben ki fog derülni.

Szabi: Néhány hét és zárjuk az idei esztendőt, hogyan telt 2015 számotokra?

Lovasi András (Kiscsillag): Pont a nyári szezon végen mondtuk, de kár, hogy vége... Mostanra lett a Kiscsillag zenekar egy olyan produkció, ami bárhol bevethető. Azt éreztük, egyre vaskosabb a hangzás, egyre jobban szól a zenekar, egyre jobban tudjuk, hogy mit akarunk. Tavaly volt egy basszusgitáros tagcserénk, amikor Rezső, aki alapítója is volt az együttesnek kiszállt, és helyére jött Marci, ehhez viszont kellett az a fél/egy év, mire szavak nélkül is megértettük egymást, és teljes harmóniában tudott "velünk jönni" Marci. A fesztiválszezon óta pedig leginkább azzal foglalkozunk, hogy próbálunk. Idén annyit próbáltunk már, mint tíz év alatt összesen a zenekar. Ez egyrészt azért van, mert megházasodtam, így Budapestre költöztem, és mivel mindenki a fővárosban él, nem kell annyit erről külön egyeztetnünk, másrészt van próbatermünk, ami szintén megkönnyíti a dolgokat.

Szabi: Zenei téren mikor várható újdonság?

Lovasi András (Kiscsillag): Mivel piszok sokat tudunk próbálni, elég jól állunk egy új anyaggal, amiről többet nem szeretnék elárulni, hiszen jelenleg még félkész állapotban van, az ember pedig hajlamos egyik reggel úgy ébredni, hogy ez zseniális, másnap reggel pedig úgy felkelni, hogy dobjuk ki az egészet a kukába. Készülőben van, jövő tavasszal vagy kijövünk a teljes albummal, vagy három-négy nótával és klippel, ez majd kiderül. Az album előfutárának számító "Bújócska" c. dalunk ősszel megérkezett, ami nagyon pozitív fogadtatásban részesült. A Kiscsillag zenekar mindig is album formátumban gondolkozó zenekar volt, viszont a mostani popzenei piac már nem nézi csináltál-e albumot vagy nem, ha van egy erős dalod, akkor azzal ki kell jönni.

Szabi: Külföld?

Lovasi András (Kiscsillag): Minden zenekar úgy indul, hogy világsztár lesz, aztán a világ nem veszi ezt feltétlenül észre. :) Vannak külföldi fellépéseink, de igazából amikor egy magyar zenekar elmegy külföldre turnézni, általában a kint elő magyar közösség meghívásának tesz eleget. Tisztelet a kivételnek. Mi a Kispállal sokat játszottunk kint, így a Kiscsillaggal nem nagyon szokott összejönni, hogy fussunk még egy kört. Ha felkérés érkezik, természetesen szívesen játszunk a világ bármely pontján.

Szabi: Tervek?

Lovasi András: (Kiscsillag): Leginkább a próbákkal vagyunk elfoglalva, és azokat a club koncerteket csináljuk meg, amiket szeretünk. Ilyen most Miskolcon a Helynekem is. Dolgozunk a "Semmi konferencia" című anyagon is, ami nem "rockopera", hanem olyan dalok füzére, amit karakterek fűznek össze, azokat pedig egy dramaturgiai szál.

Szabi: Köszönöm Andris, további sikereket Nektek!

Lovasi András: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában