Helyi közélet

2015.11.26. 12:12

Halott csecsemő Miskolcon - 500.000 forint a nyomravezetőnek

Miskolc - Emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Miskolc - Emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 05000/437/2015. bűnügyi számon folytat nyomozást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Amint arról korábban már hírt adtunk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. augusztus 26-án az esti órákban érkezett lakossági bejelentés egy Miskolcon, a papírgyár környékén talált elhunyt újszülött gyermekről.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői-vélemény szerint a fiúcsecsemő élve született.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen tettes kilétével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám), vagy munkaidőben hívja a 46/514-500/26-25-es telefonszámon az ügy előadóját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a 06-46/514-506-os telefonszámon, továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).

A rendőrség a bejelentő személyét bizalmasan kezeli.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -


Miskolc - Egy, a napokban szült nőt keres a rendőrség, akinek halott csecsemőjét Miskolc egyik utcájában találták meg. tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában