Helyi közélet

2015.11.29. 21:43

BOKIK küldöttgyűlés Miskolcon - Kamarai kitüntetettek

Miskolc - Hagyomány, hogy a Kamara Napján a BOKIK kitünteti az elismerésre érdemes vállalkozásokat és személyeket, amelyekről/akikről az elnökség dönt, a tagozati elnökök javaslatai alapján. Idén is három kategóriában vettek át díjakat a gazdaság területén kiemelkedően teljesítők.

Miskolc - Hagyomány, hogy a Kamara Napján a BOKIK kitünteti az elismerésre érdemes vállalkozásokat és személyeket, amelyekről/akikről az elnökség dönt, a tagozati elnökök javaslatai alapján. Idén is három kategóriában vettek át díjakat a gazdaság területén kiemelkedően teljesítők.

„A kamara kiemelkedő gazdálkodó szervezete”

Sanmina Magyarország Kft. – Alsózsolca

A gyár 2002 óta működik, fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkoznak. Jelenleg több mint 500 dolgozójuk van, a felsőfokú végzettségűek aránya 20 százalék, a foglalkoztatottak átlag­életkora 30 év.

FÉSZ 2002 Kft. – Miskolc

A vállalkozás jogelődje 1986-ban alakult, azóta folyamatosan végzik a tevékenységüket, ami főleg a gázkészülékek javítását jelenti, de épületgépészeti területen is működnek. A cég a tanulók gyakorlati képzésének fontos bázisa, így szinte napi kapcsolatban állnak a BOKIK-kal.

Kaiser Kft. – Ózd

Kaiser István gyerekkori álma volt, hogy felépít egy olyan birodalmat, amely az autóval, az autójavítással kapcsolatos. Kaiser Kft.-ként 1998 óta vannak jelen a piacon. Jelenleg 22 alkalmazottja van a cégnek, mely a tanulóképzés fontos bázisa: jelenleg 8 tanulójuk van.

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Tarcal

1995-ben Degenfeld Mária grófnő és férje felelevenítették azt a 150 éves hagyományt, amelyet a család indított el a szőlő- és bortermelésben. Jelenleg 35 hektárról dolgoznak fel szőlőt. A biobirtok 2012 óta 100 százalékosan bioművelésű. A Gróf Degenfeld Kastélyszálló 2003-ban nyílt meg.

„A gazdaság szolgálatáért”

Verdó Istvánné ügyvezető, Polipack Kft. – Tiszaújváros

A 25 évvel ezelőtt alapított Polipack Műanyagfeldolgozó és Értékesítő Kft. a TVK első kft.-je volt, mára egymilliárd forintos árbevételű cég lett. Verdó Istvánné, a cég vezetője elmondta: a cég az elmúlt öt évben 340 millió forintot fordított beruházásra. Most a két telephelyen párhuzamosan folyik a munka.

Z. Nagyné Kálvin Magdolna – okleveles könyvvizsgáló, adószakértő

Üzemgazdászként, főkönyvelőként, gazdasági vezetőként, adószakértőként is tevékenykedett. Jelenleg társas vállalkozások könyvvizsgálatával, egyéni és társas vállalkozások számára könyvviteli szolgáltatás nyújtásával foglalkozik. Emellett belső ellenőr, és a felnőttoktatás is a szerepel a profiljában.

Nagy Károly – szakoktató

Több mint ötven évvel ezelőtt a 114-es számú szakmunkásképző intézetben kezdte a tanítást. Az ezredfordulóig dolgozott ott, majd nyugdíjazása után vállalkozóként folytatta a kőműves szakma oktatását. Büszke arra, hogy 27 osztálynak volt az osztályfőnöke, hivatásának tekintette és tekinti tanítást.

Krupla József, a miskolci Alabárdos Étterem tulajdonosa

1971-ben végzett pincérként. Tanulóként dolgozott az Avas Szállóban, a Dióhéj cukrászdában, az Avasi Kávéházban, a Drink bárban. Az Alabárdos Étterembe is tanulóként került, de az üzletvezetőségig vitte. 1993-ban megvásárolta a helyet, azóta is ő vezeti. Az évek során több száz tanulója volt.

„A BOKIK tanulóképzés terén kiemelkedő gazdálkodó szervezete”

Forum-Regnum Kft. – Turi Mihály, Turi Benedek Norbert ügyvezetők

Az ózdi székhelyű családi vállalkozás 4 éve működik, két fő tevékenységi körrel: a divatáru-kereskedelemmel és vendéglátással. Tanulóképzéssel – a régi éttermüknek köszönhetően – már 23 éve foglalkoznak a vállalkozás vezetői: kezdetben Turi Mihály, illetve évek óta fia, Turi Benedek Norbert. A fiatal mester fontosnak tartja, hogy a tanulók – felszolgálók, pincérek, szakácsok, technikusok – hivatásuknak tekintsék szakmájukat.

ÉM


Miskolc - A kamarának is szerepe van megyénk munkaerőpiaci változásaiban – erről is beszélt a BOKIK elnöke.

Miskolc - A kamara országos elnöke szerint elengedhetetlen a tudás és a gazdaság össze­kapcsolása.

Miskolc - A BOKIK életét meghatározó személyiségekről is megemlékeztek a „Kamara Napja” alkalmából pénteken, ennek részeként megkoszorúzták dr. Szentpáli István síremlékét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában