Helyi közélet

2015.11.10. 14:01

A Konyhafőnök után konyhafőnök lett Ózdon

Ózd - Igyekszik példát mutatni, hogy a nehéz körülmények ellenére is magasra lehet jutni. Arcok a megyéből: Farkas Mózes, a Hotel Ózd konyhafőnöke.

Ózd - Igyekszik példát mutatni, hogy a nehéz körülmények ellenére is magasra lehet jutni. Arcok a megyéből: Farkas Mózes, a Hotel Ózd konyhafőnöke.

Több felkérés is érkezett felé, amikor a kereskedelmi csatornán sugárzott főzőműsorban második helyen végzett. Farkas Mózes azonban hazatért, szülővárosában építi tovább a karrierjét. A közelmúltban a Hotel Ózd konyhafőnöke lett, alig több mint húszesztendősen tele van tervekkel.

Most éppen – a többiekkel együttműködve – új étlapot alkotott, amitől azt reméli, hogy a helyiek és a más városból érkező vendégek az eddiginél is nagyobb számban látogatnak el hozzájuk. Egy pozitív példa az övé, hogy a mélyszegénységből is magasra lehet jutni.

Nagyon motivált

– Nem sikerült megnyernem a Konyhafőnök című műsort, de így is nagyon sokat tanultam, rengeteget kaptam tőle – fogalmazott Farkas Mózes. – Az ajánlatok is szépen jöttek, de úgy döntöttem, hogy hazatérek, Ózdon igyekszem megvalósítani a terveimet. Szerencsére remek közösségben kerültem, igazi csapatként dolgozunk azért, hogy a vendégek ízlésvilágának megfelelő ételeket készítsünk.

Farkas Mózes azt mondja, országos viszonylatban nehezen fogadják el azt, hogy valaki ilyen fiatalon konyhafőnökké váljon. Ebben a szakmában ugyanis sok éves tapasztalat kell egy ilyen pozíció betöltéséhez.

Őt azonban éppen ez motiválja, tudja, hogy sokat kell még tanuljon, de érez magában annyit, hogy megfeleljen a kihívásoknak.

– Ózd speciális helyzetben van, tisztában vagyunk azzal, hogy az embereknek nincs annyi pénzük, mint az ország tehetősebb részein – folytatta a fiatal konyhafőnök.

Hagyományok és újítások

– Az új étlapunk összeállításakor ezt is figyelembe vettük, mert az a célunk, hogy az emberek ismét elkezdjenek étterembe járni.Nagyon kedvelem a magyaros ételeket, amiket a jövőben igyekszünk modern köntösben tálalni, így máris ötvözhetjük a hagyományt és az újításokat.

Egy félmodern étlappal állunk a nagyközönség elé, bízom benne, hogy elnyeri majd a vendégek tetszését. Rengeteget dolgozunk, gyakorlatilag az egész életünk a főzésről szól. Sokan el sem képzelik, hogy mennyi munka van a mögött, amíg egy szépen tálalt, finom étel az asztalra kerül.

Nagyon jól érzem magam, kimondottan jó a csapatunk, folyamatosan fejlődünk. A Konyhafőnöknek köszönhetően egy ország megismert, talán meg is szeretett.

Ezt itt helyben ki kell használunk. Sok roma fiatalnak is igyekszem példát mutatni, hogy nehéz körülmények közül elindulva is magasra lehet jutni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában