Helyi közélet

2015.10.15. 20:46

Zöld nyíl: biztonságosabb, kényelmesebb, gyorsabb

Miskolc - A legtöbb miskolci elégedett a forgalomba állított, új Skoda szerelvényekkel.

Miskolc - A legtöbb miskolci elégedett a forgalomba állított, új Skoda szerelvényekkel.

Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. megbízásából a Kutatópont Kft. által végzett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a miskolci utazók elégedettek a peronok és a pálya felújításával, valamint a menetidő csökkenésével és az utastájékoztatási rendszerrel.

Pálya, peron, szerelvény

A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése nagyprojekt általánosan ismert az itt élők között, a válaszadók 98 százaléka hallott már erről – állapította meg a Kutatópont Kft. közvélemény-kutatása, amelyet az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. megbízásából készítettek szeptemberben. Az 500 fő megkérdezésével lezajlott, reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek a legnagyobb számban azt várták a projekttől, hogy üzembe helyezik az új villamosokat, valamint hogy felújítják az utasperonokat és a villamospályát. Ezek megvalósításával döntő többségük rendkívül elégedettnek bizonyult.

Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. fejlesztései, alkalmazásai közül a legnépszerűbb a megállókban levő valós idejű utastájékoztatási rendszer: a válaszadók 84 százaléka használja, egyharmaduk napi rendszerességgel. A legpozitívabb visszajelzések a Skoda villamosok külső megjelenésében érkeztek: a válaszadók 94 százaléka elégedett ezzel, míg az akadálymentesítéssel 92 százalék. A villamosmegállókban elhelyezett kamerarendszerrel a megkérdezett utazóközönség 78 százaléka, a járműveken elérhető ingyenes WiFi-szolgáltatással pedig 72 százalék találkozott már. A villamosközlekedés gyorsítását célzó, úgynevezett előnyben részesítési rendszert a megkérdezettek csaknem negyede ismeri, 92 százalékuk támogatja azt, és 81 százalékuk még több kereszteződésben vezetné azt be.

A villamos nagyprojekt eredményeit a válaszadók több mint 80 százaléka a villamosközlekedés minden pontján érzékelte; a járművek műszaki állapota, biztonsága, kényelme, tisztasága, érkezésének pontossága, a menetrend betartása, az utastájékoztatás hatékonysága és a menetidő csökkenése terén is.


Teljesítményarányos jegy

A jövőbeli fejlesztések közül a válaszadók nagy arányban támogatják a rugalmas közlekedési rendszer és a teljesítményarányos jegyrendszer bevezetését. A válaszadók kétharmada szerint környezetünk hosszú távú védelme érdekében növelni kell a közösségi közlekedés arányát, akár a személygépkocsi-, tehergépkocsi-forgalom korlátozásával is.


Miskolc - Zöld Nyíl: 33,7 milliárd forintból újult meg a miskolci villamoshálózat, a projekt pénteken lezárult.

Miskolc - A 2014 és 2020 közötti európai uniós források a magyar gazdaság utolsó felkészülési lehetőségét jelentik a 2020 utáni időszakra, amikor már várhatóan nem lesznek ilyen típusú beruházási támogatások - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára pénteken Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában