Helyi közélet

2015.10.01. 09:31

Tatár Iván-ügy - Folytatás az Ítélőtáblán…

Miskolc - Az ügyész elfogadta az ítéletet a Tatár Iván-ügyben, de három vádlott fellebbezett.

Miskolc - Az ügyész elfogadta az ítéletet a Tatár Iván-ügyben, de három vádlott fellebbezett.A Miskolci Törvényszék az R. D. és társai ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben – mint portálunkon olvashatták – szeptember 23-án elsőfokú ítéletet hozott. Az elsőrendű vádlottat 13, a másodrendűt pedig 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A segítségnyújtás elmulasztásával vádolt harmad- és negyedrendű vádlottat – két fiatalkorú fiút – 1-1 évre próbára bocsátotta.

Felmentésért fellebbezett

Már a tárgyalást követően kiderült, hogy az ítélet nem jogerős, mert az első- és másodrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Akkor a másik két vádlott és az ügyész 3 napos gondolkodási időt kértek.

Mint a Miskolci Törvényszék elnökhelyettesétől, dr. Csillám Katalintól megtudtuk, végül is az ügyész valamennyi vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet. A harmadrendű vádlott és védője részéről fellebbezés nem érkezett, míg negyedrendű vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

ÉM-SZB


Előzmények:

A Tatár Iván-ügy elsőfokú ítéletének kihirdetésekor – hangsúlyozom az elsőfokú voltát, mert szinte minden ilyen ügyben fellebbezés van, és magasabb fokon dől el, hogy helyes volt-e a határozat „alapfokon” – az eljáró bírónő a súlyosbító körülmények között említette meg, hogy egyre több hasonlóan erőszakos, brutális bűncselekmény történt az utóbbi időben, ezért is szükséges, hogy olyan büntetés szülessen – természetesen maximálisan a törvények szabta határok között –, amely elrettenthet másokat a hasonló bűncselekmények elkövetésétől. Ez így helyes, és az igazságszolgáltatásnak nincs is nagyon más eszköz a kezében, amely a társadalom jogos „megtorló” igényén túl egyfajta nevelő eszközként hatna. Szaniszló Bálint jegyzete. tovább »

Miskolc - 13 és 12 év fegyházbüntetést kapott a Tatár Iván-ügy első- és másodrendű vádlottja szerdán. tovább »

Miskolc - Két hét múlva elsőfokú ítélet várható a Tatár Iván megverése miatt indult büntetőügyben. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában