Helyi közélet

2015.10.05. 11:55

Tarcalon is ünnepelték a népmese napját

Tarcal - Benedek Elek születésnapja, a Népmese napja alkalmából mesemondóversenyt rendeztek Tarcalon.

Tarcal - Benedek Elek születésnapja, a Népmese napja alkalmából mesemondóversenyt rendeztek Tarcalon.Idén második alkalommal hirdették meg óvodásoknak és kisiskolásoknak mesemondóversenyt.

A megmérettetésre három korcsoportban várták a tarcali gyermekek jelentkezését. Az óvodások és az általános iskola 1.-2. osztályosai szabadon választott mesét mondhattak el. Előzetes feladat volt legkedvesebb mesehősöm címmel kép készítése.

A 3.-4. osztályosoknak- egy kötelező és egy szabadon választott mesét kellett előadni. Kötelező mese Benedek Elek: A tarcali vásár című története volt.

A verseny zsűrije előtt 15 tarcali kisgyermek mutatta meg előadókészségét. Kissné Pataky Lívia nyugalmazott iskola igazgató, Guth Ferencné nyugalmazott óvodavezető és Drozda Aranka kulturális menedzser a zsűri tagjai időnként ámulva, időnként elégedett mosollyal hallgatta a gyerekeket. Guth Ferencné meg is jegyezte az értékelés, majd pedig a díjkiosztás alkalmával is, hogy sokkal magasabb színvonalú volt az idei verseny. Sokkal felkészültebbek, pontosabbak voltak a mesélők.

Valamennyi gyermek emléklapot, NMI kitűzőt, egyedi könyvjelzőt kapott. A helyezettek és különdíjasok szép ajándékokat kaptak.

ÉM

Eredmények

Óvodások

1. Keresztes Márton-Hogy telt a gyerekkorom?

2. Mészáros Luca-A kis gömböc

3. Mészáros Gergő- A három kismalac és a farkas


1.-2. osztályosok

1. Nagy Anita – Gyuri kakas és a gyík

2. Szabó Lilla – A szürke ló

3. Gulyás Zsanett – A halász és a nagyravágyó felesége


3.-4. osztályosok

1. Varga Petra – Sárkánymese

2. Fodor Kincső – A tök és a lencse

3. Angi Anna – Az okos lány

Különdíj: Kiss Virginia – A bátor nyúl


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában