Helyi közélet

2015.10.12. 10:57

Rozvágyi Kemencés Lugas

Nagyrozvágy - Teljesen megújult a falu központja Nagyrozvágyon.

Nagyrozvágy - Teljesen megújult a falu központja Nagyrozvágyon.

Tavalyi év szeptemberben adták át Nagyrozvágyon a felújított II. világháborús emlékművet és emlékparkot. A község vezetősége akkor határozta el, hogy ezentúl minden év szeptemberének utolsó szombatján emlékezik meg a háborúban elesett hősökről, és koszorúzza meg az emlékművet.

Az új lugas

Az idei évben ez a szombat szeptember 26-ra esett, ám nem csak az Emlékművet koszorúzta meg a lakosság, hanem egy új közösségi tér is átadásra került.

A „Kemencés Lugas” névre keresztelt tér valójában egy hatalmas filagória, mely szintén a falu központjában kapott helyet, a parkkal szemben. Az elnevezés a lugas alatt helyet kapó kemencére utal, illetve a közel 200 fő befogadására képes kerti helyiséget jellemzi.

A lugas felső szintjén egy galériát is kialakítottak, így használva ki maximálisan a teret, mely sok rendezvénynek adhat majd helyet a jövőben. A szombati délután kiváló példáját mutatta ennek, hiszen a hűvös, esős idő ellenére is nagyon sokan részt vettek mint a megemlékezésen, mint az átadó ünnepségen.

Emlékezés

A rendezvény délután fél 6-kor vette kezdetét a Nagyrozvágyi Általános Művelődési Központ Óvodájának műsorával, akik „Mókaházasság” című előadásukkal szórakoztatták a közönséget.

Ezt követően a parkban Hogya Orsolya polgármester emlékezett meg a II. világháborúban elesett hősökről, majd az általános iskolások szavalása után sor került az emlékmű megkoszorúzására.

A műsorok ideje alatt kemencében sültek a finomabbnál finomabb ételek; kenyérlángos, hurka, kolbász, fahéjas briós, szilvalekváros batyu, meggyes pite is készült, a vacsora közben pedig a Nagyrozvágyi Idősek Klubjának Énekkara szórakoztatta a vendégeket.

- BC-VA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában