Helyi közélet

2015.10.07. 18:33

Poharazni ugrottak át, de szurkálás lett a vége Miskolcon

Miskolc - A házigazda férfi a szúrások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Miskolc - A házigazda férfi a szúrások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei főügyészség két férfival szemben, akik barátjukhoz indultak italozni, ám verekedés és szurkálás lett a látogatásból.

A bűneset 2014 áprilisában történt, amikor a két fiatal férfi barátjuk házához ment, hogy az otthon kezdett italozást immáron hármasban folytassák. Egyikük, nem tudni, mi okból, berúgta a ház ajtaját, amelynek üvege betört. Az ittas férfi beesett a házba és a törött üveg több helyen megvágta.

Előkapta a kést

A későbbi sértett, a házigazda és felesége ellátták a férfi vérző sebeit. Ekkor lépett be a másik férfi, aki ittassága miatt nagy hangon kötekedni kezdett. A házigazda felszólította az alkalmi vendégeit, hogy menjenek inkább haza. Egyikük, akinek korábban sebeit ellátták, rátámadt a férfire és nyakát átkarolva az ágyra rántotta. Ezt látva, társa elővett egy 7–8 centiméter pengehosszúságú kést és hasba szúrta a lefogott házigazdát. A szúráson a másik vádlott is meglepődött, így engedett a szorításból, társa azonban ismét megszúrta a sértettet, ekkor már a combján.

A dulakodásra a szobába ment a megszúrt férfi testvére, aki lerángatta a szurkálót báty­járól és kilökte a konyhába. A két támadó férfi rövid ideig még dulakodott a háziakkal, majd távoztak a lakásból.

Könnygázzal…

A kiérkező rendőröknek könny­gázt is alkalmazni kellett a még mindig őrjöngő vádlottakkal szemben. A sértett férfi a szúrások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában