Helyi közélet

2015.10.12. 11:22

Napelemes rendszer Zemplénagárdon

Zemplénagárd - 22,75 kilowattos napelemes rendszer telepítése valósult meg Zemplén­agárdon a Széchenyi 2020 program keretében.

Zemplénagárd - 22,75 kilowattos napelemes rendszer telepítése valósult meg Zemplén­agárdon a Széchenyi 2020 program keretében.

A zemplénagárdi önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program pályázati konstrukciójának segítségével napelemes rendszert telepített annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal, óvoda és az idősek otthona villamosenergia-fogyasztásának nagy része megújuló energiából származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint a működési költségeit is csökkenteni tudja.

Zemplénagárd 2015 májusában 17,07 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, mint pályázati Közreműködő Szervezettől.

A fejlesztés eredményeként az üzembe helyezett 22,75 kilowatt teljesítményű napelemes rendszer összesen évente 17000 kilowattóra áramot fog termelni, mellyel az önkormányzat jelentős villamosenergia-megtakarítást tud elérni, valamint éves szinten Zemplénagárd önkormányzata 16,15 tonnával képes csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

- BC-KA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában