Helyi közélet

2015.10.08. 15:42

Jobbik: A miskolci Fidesz utasítsa el a kvótarendszert

Miskolc - Miközben a Fidesz-KDNP koalíció a nagyközönségnek szánt médiában látszólag határozottan elutasítja a menekültkvóta rendszert, Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke szerint el kell fogadnunk az Unió döntését.

Miskolc - Miközben a Fidesz-KDNP koalíció a nagyközönségnek szánt médiában látszólag határozottan elutasítja a menekültkvóta rendszert, Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke szerint el kell fogadnunk az Unió döntését.

A témában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik csütörtökön. Badány Lajos szerint a kettős beszéd régóta uralja a kormány kommunikációját, hiszen Orbán Viktor korábban külföldi diplomaták megnyugtatására kijelentette: „ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek”. Tehát létezik a magyar lakosságnak szánt kampánykommunikáció, és vele szemben a nemzetközi elvárásoknak megfelelő, ellentétes értelmű cselekvés, hívta fel a figyelmet a Jobbik önkormányzati képviselője. Mint mondta, ez a rendszerré tett gyakorlat okkal bizonytalaníthatja el a miskolci lakosságot is, mint Kriza Ákos, aki – túl azon, hogy a televízió nyilvánossága előtt tagadta le a befogadó állomások létesítésével kapcsolatos belügyminisztériumi megkeresést - nem átallotta hazugnak nevezni a Jobbik frakcióvezetőjét, mikor szembesítette őt a számára kellemetlen valósággal. Ismert az a tény is, hogy idén júliustól csak az az önkormányzat alkalmazhat államilag támogatott közmunkást, amelyik szükség szerint vállalja bevándorlók foglalkoztatását. A megyei közgyűlés fideszes elnökének nyilatkozatából pedig kiderül: a kormány tájékozódik arról, hogy megyénkben magyar diákokkal együtt oktassanak 40-50 bevándorlót, közölte Badány.

Velük ellentétben a Jobbik határozottan tiltakozik a migránsok bármilyen jogcímen történő befogadása ellen, legyen szó uniós vagy világkvótáról. „Felszólítjuk a miskolci Fideszt, hogy az országos felsőbbségük előtt tegye egyértelművé: Miskolc nem kér a migránsokból! Ugyanezt várjuk a helyi városvezetéstől is, amellyel megelőzheti a kormányzat háttérintézkedéseit” – fogalmazta meg véleményét a Jobbik politikusa.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában