Helyi közélet

2015.10.15. 12:10

Jegyzet: Pénz, pénz, nem pénz…

<em>„Az érdekes és kihívásokkal teli munkakörnyezet már fontosabb a magas fizetésnél a frissdiplomások számára, amikor munkahelyet választanak…” Ez a megállapítás a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég nevéhez fűződik, mégpedig egy idei, 2500 közép-európai hallgató és frissdiplomás megkérdezésén alapuló felmérés alapján</em>. <strong>Szaniszló Bálint</strong>.

„Az érdekes és kihívásokkal teli munkakörnyezet már fontosabb a magas fizetésnél a frissdiplomások számára, amikor munkahelyet választanak…” Ez a megállapítás a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég nevéhez fűződik, mégpedig egy idei, 2500 közép-európai hallgató és frissdiplomás megkérdezésén alapuló felmérés alapján. Szaniszló Bálint.Ha ez igaz, akkor kezd visszatérni minden hitem, amit az egyetemi oktatásba és az ott végzőkbe vetettem úgy általában. Mert – és ezt a kivételeknek adózó nagy-nagy tisztelet mellett mondom – azt tapasztaltam (természetesen nem reprezentatíve, csak úgy megkérdezve ismerőseimet), hogy – és ezen nem is nagyon csodálkozom – nem a szakmai kihívás, hanem az igények szerinti fizetés áll az első helyen. És ebben még úgy, ahogy eredményes is lehet még mifelénk is a pályakezdő mérnök, amennyiben szerez magának állást valamely multinál „betanított” mérnökként”. Ebben a helyzetben a megyénkbe szokásos átlagfizetésnél többet kaphat meg és ez – úgy ahogy – elegendő egy kezdő megélhetéshez. Hogy ebben nincs esély hatalmas szakmai előremenetelre? Az mellékes kérdés. Fő a fizetés. Vagy mégse?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában