Helyi közélet

2015.10.14. 20:38

Egyéni fejlesztési terv segítette az ovisokat Göncön

Gönc - Sikeresen zárult nemrég Göncön az uniós projekt.

Gönc - Sikeresen zárult nemrég Göncön az uniós projekt.

A gönci óvodás gyermekek esélyeit növelte az az unió által támogatott program, mely szeptember 30-án zárult.

– A pályázatnak hangsúlyos részét képezte a 41 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára egyéni fejlesztési terv készítése, és a fejlesztés megvalósítása – számolt be a programról Pecze Jánosné óvodavezető-helyettes. – A fejlesztéseket mért adatokra építve dolgozták ki az óvónők. Az egyenlőtlenségek mérséklését segítette eme pályázati lehetőség, amelynek támogatásával fejlesztő pedagógust, gyógypedagógust és logopédust tudtunk szerződtetni óvodánkba, akik heti rendszerességgel foglalkoztak a gyermekekkel. A felzárkóztatás érdekében a gyermekek motiváltságát, koncentrációját és mozgását is fejleszti a két év alatt vásárolt sok-sok fejlesztő játék és sporteszköz.

Mint megtudtuk, a nagycsoportos gyermekek a projekt keretében a szülőkkel és pedagógusokkal közösen ellátogattak a nyíregyházi vadasparkba, Boldogkőváralján megtekintették a várat, és egy napot Telkibányán töltöttek.

Meghívták a szülőket

– Az integrációs folyamatok megerősítése, az esélyegyenlőség biztosítása és az együttműködés érdekében óvodai programjainkra, ünnepeinkre, nyílt napokra, fórumokra meghívtuk a szülőket, családokat, a helyi általános iskola pedagógusait. Ezek a találkozások, programok eredményesek és sikeresek voltak. Pedagógiáról, intézményi elvárásokról szóltak azok a számunkra igen tanulságos konferenciák, amelyeket az óvoda–iskola átmenet feladatainak egyeztetése céljával szerveztünk a tanítónőkkel és a külsős szakemberekkel közösen. A korai óvodáztatás megsegítésére befogadási tervet készítettek az óvodapedagógusok, melynek megtartásával könnyebbé válhat a család–óvoda átmenet a gyermekek és nem utolsósorban a szülők számára – hangsú­lyozta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában