Helyi közélet

2015.10.09. 13:20

"Eclissi d’Uomo" - Az emberiség alkonya a Művészetek Házában

Miskolc - A Budapesti Olasz Kultúrintézet különleges előadással emlékezik meg az I. világháború 100. évfordulójáról. Az „Eclissi d’Uomo” - Az emberiség alkonya című előadás 2015. október 14-én Miskolcon a Művészek Házában is látható.

Miskolc - A Budapesti Olasz Kultúrintézet különleges előadással emlékezik meg az I. világháború 100. évfordulójáról. Az „Eclissi d’Uomo” - Az emberiség alkonya című előadás 2015. október 14-én Miskolcon a Művészek Házában is látható.Produkciójuk az „Eclissi d’Uomo” - Az emberiség alkonya - címet viseli, amely különleges elegye a színházi, valamint a zenekari előadásnak, amit még archív filmfelvételek is gazdagítanak. A több felvonásból álló előadás megeleveníti a Nagy Háború mozzanatait; ám nem csak a csataterek borzalmait a baka szemszögéből, hanem az otthon maradottak érzelmeit is: anyák, apák és szeretők fájdalmait. A művészek célja, hogy a fiatalabb generációkban is tovább éltessék az emberiség egyik legsúlyosabb tragédiájának emlékét, felhívják a figyelmet, hogy még egyszer hasonló ne történhessen meg.

Közreműködik: Stefano Scherini – színész; Patrizia Cigna – ének; Szajkó Géza – hegedű; Pierluigi Ruggiero – cselló; Luca Trabucchi – gitár; Giuliano Di Giuseppe – zongora.

A rendezvény fővédnöke: Öexellenciája Maria Assunta Accili Sabbatini Olaszország magyarországi nagykövete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában