Helyi közélet

2015.10.30. 19:03

A mikrofon mögött érzi igazán jól magát

Miskolc - A hazai zenei élet legnagyobb sztárjait látja vendégül minden héten Béres Szabi.

Miskolc - A hazai zenei élet legnagyobb sztárjait látja vendégül minden héten Béres Szabi.A Szinva Rádió Happiend Mix című műsorának vezetője már gyerekkorában beleszeretett a rádióba, képes volt titokban fél éjszakát a rádió előtt ülni, hogy meghallgathassa a kedvenc műsorait, vagy kérhessen egy dalt a kívánságműsorban. Aztán amikor sikerült bejutnia egy stúdióba, végképp megpecsételődött a sorsa.

„Azt az érzést sosem fogom elfelejteni. Amit eddig csak a rádióban hallottam, azt ott láthattam teljesen élőben is. Elvarázsolt minden kütyü, ami ott volt előttem. Ekkor kezdődött el igazán az erősebb kötődésem a rádió és a rádiózás irányába” – emlékszik vissza az élményre.

Pár év múlva

Nem is kellett csupán pár év, és egy véletlen folytán belecsöppenhetett a műsorvezetésbe. A Sky Music rádiót az akkor még Miskolcon élő, mára nagy népszerűségnek örvendő Cooky vezette, aki az ott tébláboló fiatalt megkérdezte, nem ugrana-e be műsort vezetni, mert kiesett egy ember. Szabi természetesen igent mondott, és bár az első próbálkozás még nem volt az igazi, de innen nem volt megállás.

2003-ban Tiszaújvárosba tette át a székhelyét és ott kezdett műsort vezetni, majd egy évvel később ajánlatot kapott az Érden üzemelő Rádió Juniorból, amely már nagy frekvencián üzemelt egy délutáni műsorsáv vezetéséhez. Erre is igent mondott, így évekig ingázott Tiszaújváros és Érd között. 2007-ben került vissza Miskolcra, ahol a harmadik adó a jelenlegi, amelyen beül a mikrofon mögé.

„A jelen 2013 októberétől számítható, amikor is a miskolci Szinva Rádió vezetőjét megkerestem azzal a kérdéssel, hogy mi lenne, ha áthoznám a komplett műsort a rádióba. A válasz igen volt, azóta pedig minden hétköznap este az ország vezető lemezlovasaival próbáljuk szórakoztatni a kedves hallgatókat, remélem, sokak örömére” – mondja.

Mára pedig nemcsak a lemezlovasok, de a honi zenei élet krémje is megfordult, megfordul a stúdióban, az elhangzott beszélgetések írott formában a Borsod Online-on is rendszeresen megjelennek. Szabi pedig azt meséli, rengeteg pozitív dolgot kap a rádiózástól. A mai napig is nagyon szeret adásban lenni, feldobja, amikor felhívják a hallgatók, írnak neki és megdicsérik, milyen jó volt a műsor, de az is előfordult már, hogy egy kisgyerek lerajzolta őt úgy, ahogy a hangja alapján elképzelte, miközben hallgatta a műsorát.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában