Helyi közélet

2015.10.05. 11:48

A megszentelt élet pedagógiája sorozat Sárospatakon

Sárospatak - A megszentelt élet pedagógiája előadássorozat következő alkalma egy héttel korábban, október 12-én lesz Sárospatakon.

Sárospatak - A megszentelt élet pedagógiája előadássorozat következő alkalma egy héttel korábban, október 12-én lesz Sárospatakon.Ferenc pápa 2014-ben meghirdette a Megszentelt élet tematikus évet. Az eseménysorozat megnyitóján 2014. novemberében Erdő Péter bíboros-érsek hangsúlyozta: „A szegénység, a szüzesség és az engedelmesség olyan jelek, amelyek irányt mutatnak az emberiség életének. Ezek olyan világító fények, amelyek a mindennapi élet zűrzavarán túlról, a túlsó partról, Isten békéjének és dicsőségének világából ragyognak.” Ennek fényében szeretnénk a szerzetesek által végzett áldásos pedagógiai munkával megismertetni az érdeklődőket, főleg a pedagógusokat.

2015. október 12-én délután 4 órától P. Holzinger Ferenc SJ., a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatója mutatja be a jezsuita rend lelkiségét és pedagógiai módszereit.

Az előadás a Szent Erzsébet Ház konferenciatermében lesz (Sárospatak, Szent Erzsébet u. 13.), ahová várják az érdeklődőket .

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában