Helyi közélet

2015.10.18. 21:19

A kutatói pálya felé terelik a hallgatókat

Miskolc - Uniós projekt segíti a doktori képzésben résztvevőket a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - Uniós projekt segíti a doktori képzésben résztvevőket a Miskolci Egyetemen.

Ez év áprilisában hirdette meg a Miskolci Egyetem tehetséggondozó programját, melynek legfőbb célja az volt, hogy a tehetséges hallgatókat a kutatói pálya felé tereljék, hangzott el tegnap sajtótájékoztató keretében. Ezen belül kiemelt cél a doktori képzés feltételrendszerének erősítése, a képzés színvonalának és minőségének fejlesztése, a kiváló oktató-kutatók és ipari szakemberek doktori képzésbe való bevonása, valamint a doktoranduszok által végzett kutatási munkák eredményességének növelése.

Együttműködés

A konstrukcióban a doktori képzésben résztvevők támogatása érdekében elindult a „Befutó” program. Ennek keretében pre- és posztdoktori támogatások, mentorprogramok, a doktoranduszi K+F tevékenység támogatása és a 2010-ben sikerrel indított „Tudnak Valamit!” elő­adás-sorozat újabb elemei valósultak meg. Emellett az egyetemen működő doktori iskolák koordinálásával olyan intézmények közötti kutatási együttműködések kezdődtek, amelyek hosszú távon javítják a PhD-képzés színvonalát.

A Befutó program eredményeként együttműködési megállapodások születtek kutatásintenzív intézményekkel és vállalatokkal. Eddig 95 olyan kutatási kezdeményezés kapott támogatást speciális szoftverek, adatbázisok és különleges kísérleti anyagok beszerzésével, amelyet PhD-hallgatók folytatnak témavezetőik irányításával.

Konferenciák

Az egyetem doktorandusz-hallgatói számos rendezvényen mutatták be kutatási eredményeiket. Kiemelendő ezek közül a júliusban tartott „Via scientiae iuris” Nemzetközi Konferencia és az októberi „Mérleg és kihívások” Nemzetközi Tudományos Konferencia. Ezentúl a projekt támogatásával számos PhD-hallgató külföldön szervezett nemzetközi konferencián mutathatta be munkáját.

Tegnap ért véget az a szintén a programhoz kapcsolódó kétnapos „Academic Writing Workshop” elnevezésű rendezvény, amelynek keretében a Miskolci Egyetem legtehetségesebb hallgatói – szakértő külföldi szakember irányításával – sajátíthatták el a színvonalas, tudományos szakcikk­írás minden fortélyát.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában