Helyi közélet

2015.10.13. 08:29

A Borsodi adta a teret...

Putnok - A sörgyár több mint 100 munkavállalójának jóvoltából egy új közösségi térrel lett gazdagabb a város.

Putnok - A sörgyár több mint 100 munkavállalójának jóvoltából egy új közösségi térrel lett gazdagabb a város.A Borsodi Sörgyár idén első alkalommal meghirdetett „Borsodi Teret Ad” pályázatának keretében új közösségi teret adott át múlt pénteken Putnokon, a Bányász téren. Az új közösségi találkozóhely kialakításában a sörgyár több mint 100 munkavállalója működött közre, a végeredményt Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és Tamás Barnabás, Putnok polgármestere avatta fel.

Kik pályázhattak?

A Borsodi a társadalmi felelősségvállalás jegyében minden évben egy teljes hónapon keresztül különböző tevékenységekkel támogatja szűkebb és tágabb környezetét. E kezdeményezésben kiemelt figyelmet kap az Észak-magyarországi régió, azaz a „hazai pálya”, ezért a Borsodi Sörgyár idén pályázatot hirdetett „Borsodi Teret Ad” névvel közösségi tér megvalósítására, amelyre megyénk mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén található, 7000 fő lakosságszámot meghaladó települések jelentkezhettek. Az elbírálásnál a Borsodi figyelembe vette a pályázó közösségi térre vonatkozó elképzeléseit, a város vérkeringésébe történő bekapcsolásával kapcsolatos elgondolásokat, valamint a sokrétű és hosszú távon fenntartható felhasználás lehetőségét. A nyertes Putnok városa lett.

Itt tartani a fiatalokat

A nagy történelmi múlttal rendelkező városban az új, több mint 4 millió forintból megvalósuló közösségi térnek nemcsak közösségépítő, hanem a fiatalokat helyben tartó szerepet is szán. Az októberi délelőttön valódi átalakuláson ment át a Bányász tér: szabadtéri kondigépek, friss virágágyások, szalonnasütő, sőt még sakkasztalok is várják mostantól a putnoki lakosokat.

ÉM


Megérett a terület a megújulásra

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere: „Nagy örömmel fogadtam a hírt, hogy a Borsodi Putnokot választotta ki a közösségi tér megépítésére. A terület, ahol a beruházás megvalósult, igencsak megérett a megújulásra. Sokan laknak a teret körül ölelő épületekben, így biztos vagyok benne, hogy minden itt élő talál az új közösségi téren kiváló lehetőséget arra, hogy a lakásból kimozdulva egy jó hangulatú, kellemes atmoszférájú parkban feltöltődjön, kikapcsolódjon. A Borsodinak köszönhetően üde színfoltja lett ez a tér a városnak”.

Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője: „A »Borsodi Teret Ad« pályázat keretében átadott tér bizonyítja a hazai pálya iránti elkötelezettségünket. A kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy visszaadjunk valamit az itt élőknek abból a szeretetből, amit tőlük kapunk. Egyben szeretném megköszönni a város közreműködését és munkatársaimnak szívből jövő és odaadó munkájukat, hiszen nélkülük nem adhattuk volna át az új közösségi teret a városnak”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában