Helyi közélet

2015.09.11. 22:58

X. Coop Rally - Hazai pályán a Borsodinál

Bőcs - Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben.

Bőcs - Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben.

Újabb állomásként a Borsodi Sörgyárba látogatott a Coop Rally menete, ahol S. Nagy László Győző polgármester a régi főzőházban köszöntötte a vendégeket. Közlése szerint településükön a sörgyár és a COOP a két legnagyobb cég, és amellett, hogy foglalkoztatás szempontjából jelentősek, az általuk kínált színvonal is magas szintű.

Tóth László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja úgy látta, „jó helyen vannak a Borsodi Sörgyárban, hazai pályán.” Utalva arra is, hogy a sörgyár a DVTK futballcsapat főtámogatója. A megyei COOP üzletekben 40 éve forgalmazzák a Borsodi söröket, 15 éve pedig az ország teljes hálózatát is lefedik. „A két cég között folyamatosan bővül az együttműködés” – tette hozzá.

Az első fémdobozos, ízesített…

„A Borsodi Sörgyár több mint négy évtizede a magyar sörpiac meghatározó szereplője” – mutatta be a céget Szilva János, a Borsodi Sörgyár Kft. ellátási lánc igazgatója. Megtudtuk azt is, hogy a Borsodi évek óta hazánk egyik legnagyobb mennyiségben értékesített söre, és a felmérések szerint Magyarország kedvenc sörmárkája. „Az innovációkban mindig is élen járó Borsodi nevéhez fűződik többek között az első alkoholmentes, az első fémdobozos, illetve az első ízesített sör megjelenése a hazai piacon” – sorolta. Azon is dolgoznak, hogy Bőcs község várossá válhasson.

Borvidékről sörvidékre jöttünk – viccelődött Bőcsön Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője, aki még emlékszik arra, amikor nehéz volt sört beszerezni. „Most fordított a helyzet, nehéz eladni. Ami nem baj, hiszen ez rákényszeríti a gyártókat, hogy jó sört készítsenek, inspirálja az újra, a jobbra a szakembereket” – vélekedett.

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára felelevenítette: 1998. és 2000. között többször járt a sörgyárban a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnökeként. „Akkor még ez a régi főzőház is működött, de az elmúlt 16 évben rengeteget fejlődött a gyár, a sörgyártás” – jegyezte meg.

ÉM


A verseny

  • Idén több mint 90 cég logóval ellátott autóval startolt a rallyn
  • Elsősorban napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok álltak rajtvonalhoz
  • A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintették, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vettek részt

  • Szerencs - Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva. tovább »

    Harsány - Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében. tovább »

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában