Helyi közélet

2015.09.17. 09:18

Videó: Imázsfilm készült Lillafüred és Miskolctapolca térségéről

Budapest, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) - Észak-Magyarország csodái címmel szabadon felhasználható turisztikai kampányfilm készült a turisztikailag kiemelt jelentőségű Lillafüred és Miskolctapolca térségéről - közölte a Lillafüredi Sport- és Kalandpark kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

Budapest, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) - Észak-Magyarország csodái címmel szabadon felhasználható turisztikai kampányfilm készült a turisztikailag kiemelt jelentőségű Lillafüred és Miskolctapolca térségéről - közölte a Lillafüredi Sport- és Kalandpark kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.A közlemény kiemeli, hogy az elmúlt években látványos idegenforgalmi fejlesztések történtek a régióban, megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, felújították a lillafüredi függőkertet, a Diósgyőri Várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. A régiós összefogást teremtő filmmel - amely a Lillafüredi Sport- és Kalandpark kezdeményezésére született - a nagyközönség figyelmét a Lillafüred környéki látnivalókra szeretnék irányítani. Az alkotást a helyszínek biztosításával a miskolci városvezetés támogatta.

Mint írták, az észak-magyarországi régió az ország egyik legdinamikusabban fejlődő területe, tavaly a második legnagyobb turisztikai bevétel-növekedést érte el, és a régióban található az ország védett területeinek több mint egyötöde is.

A film a természeti értékek mellett bemutatja a térség kulturális és történelmi nevezetességeit is, így például az Európában is ritkaságnak számító újmassai őskohót, a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, a Diósgyőri Várat, neoreneszánsz építészetünk egyik csodáját, a Hunguest Hotel Palotát, a közkedvelt Hámori-tavat, valamint az ország legnagyobb függőleges esésű vízesését.

A film ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba.

Az imázsfilmet a Cabbage House készítette, amely 1999 óta komplex produkciós bázisként működik a film- és reklámfilmiparban, a cég gyártotta Magyarország első 3D technikával forgatott reklámját, a 2011-es szegedi kajak-kenu világbajnokság világszerte játszott kampányfilmjét.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában