Helyi közélet

2015.09.05. 11:46

Quaestor demonstráció Miskolcon - "Jogállamban szeretnénk élni!"

Miskolc - Quaestor-károsultak 50–60 fős csoportja demonstrált az egyetem közelében.

Miskolc - Quaestor-károsultak 50–60 fős csoportja demonstrált az egyetem közelében.„Tartsák be a Quaes­tor-törvényt! Jogállamban szeretnénk élni! A Magyar Nemzeti Bank vállaljon felelősséget a kárpótlásban! Legyen nyilvános minden olyan dokumentum, ami a Quaestor ellenőrzésével és kötvénykibocsátásaival kapcsolatos! A média adjon hiteles tájékoztatást!”

Kérdések

Többek között ezeket követelték azok a Quaestor-károsultak (50–60 fő), akik tegnap békés demonstrációt tartottak az Egyetemváros közelében található áruház mellett.

Vezérszónokuk, Pocsai Gyula elöljáróban jelezte: a demonstrációt a Miskolci Egyetemen szerették volna rendezni, mert a napokban ott folyik a közgazdászok 53. vándorgyűlése, engedélyt azonban csak az áruház mellé kaptak. Pocsai Gyula viszont felkereste a vándorgyűlésen részt vevő Vindisch Lászlót, az MNB alelnökét, akinek több kérdést is feltett. Többek között azt, hogy ha a Quaestor felszámolója azt mondta, a pénzintézetnél a fiktív részvények kivételével minden részvény megvan, akkor miért nem jutnak hozzá a károsultak? „Vindisch László erre azt válaszolta, hamarosan hozzájutnak” – mondta Pocsai Gyula.

Tudatta: 5 pontból álló kérdéssort nyújtott át az alelnöknek, melyekre választ vár.

Újabb kérdések

A kérdések között többek között az is szerepel: mit vizsgáltak a Quaestornál februárban, a bedőlés előtt egy hónappal, és hogy lehet, hogy semmi problémát nem találtak?

Hogy lehet az, hogy 2013-ban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete átfogó vizsgálatot tartott a pénzintézetnél, számos törvénytelenséget tárt fel, de ezek megszüntetésének határideje előtt egy hónappal a kormány megszüntette a PSZÁF-ot, és az MNB vette át a feladatát?

Pocsai Gyula hangsúlyozta: ezek után csak azt tudja tanácsolni az embereknek, hogy ne tegyék bankba a pénzüket, tartsák inkább otthon!

Többen közbekiabáltak: „Vagy vigyék ki az országból!”

– Magyarországon nem létezik pénzpiaci ellenőrzés, az MNB morális válságban van – fogalmazott a szónok, hozzátéve: a károsultak közül még senkit nem kártalanítottak 100 százalékban, tudatos időhúzás folyik. Kérik ebben az ügyben a média elfogulatlan és pontos tájékoztatását.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában