Helyi közélet

2015.09.19. 14:48

Ők is a megyénkért fognak vágtázni Budapesten

Hernádkak, Tállya - "Nagyon szurkolunk a minél jobb szereplésért." 

Hernádkak, Tállya - "Nagyon szurkolunk a minél jobb szereplésért." Hernádkak és Tállya is képviselteti magát az idei Nemzeti Vágta döntőjében a hét végén Budapesten.

Nagyon szurkolnak

– Nekünk már nem újdonság ez a verseny, hiszen 2009-ben is szerepelt a község a Nemzeti vágta döntőjében – mondja Hajdú János, Hernádkak polgármestere. – 2010-ben is bejutottunk, de akkor a település részéről senki nem ment el a döntőre, mert akkor volt a nagy nyári árvíz, ezért azt tartottuk fontosabbnak, hogy helyben tegyünk a településért, ne máshol legyünk büszkék magunkra. Balogh Béla régi lovas, ráadásul a képviselő testületünknek is a tagja. Rengeteget tesz a lovas sportokért nem csupán úgy, hogy képviseli a településünket, hanem úgy is, hogy ő maga is szervez lovas eseményeket. Rengeteg időt és pénzt áldoz erre, ezért mindenképpen dicséret illeti. Most is Suttogó Galileo nevű lovával versenyez, akit Magyarországon az első öt ló között tartanak számon, így talán nem kis esélye van arra Attilának, hogy jól szerepeljen a hét végi eseményen. Igaz, nem ő fogja lovagolni Suttogó Galileót, hanem Molnár Attila, de természetesen mi is ott leszünk és nagyon szurkolunk a minél jobb szereplésért és azért, hogy ne romoljon el az idő, vagy legalábbis azokra az órákra, amíg a versenyek zajlanak ne essen az eső. Ha előtte vagy utána esik, az már nem olyan nagy baj, mi is várjuk már a csapadékosabb időszakot, hiszen a földek nagy része ezen a nyáron nagyon kiszáradt.

ÉM-BG

Vass Jennifer Tállyát

– Mi is meglepődtünk egy kicsit, amikor megtudtuk, hogy Tállya is bejutott a döntőbe – mondta érdeklődésünkre Osika József, Tállya polgármestere. – Az önkormányzatnak azonban a nevezéshez nincs köze, a mi támogatásunkat ehhez nem kérték, inkább csak sejtéseink, mint biztos tudásunk van arról, ki nevezhette be a versenyzőt Tállya nevében.

Vass Jennifer fogja képviselni a Nemzeti Vágtán Tállyát. Vass Jennifer 2012-ben ferencvárosiként nyerte meg a Nemzeti vágtát, tavaly Hernádnémeti színeiben indult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában