Helyi közélet

2015.09.07. 13:24

Különleges "háromcsíkos" cipőgyűjtemény - Star Wars-os a bemutatóra

Mályi - Miklós gyerekkorában kapta az elsőket, aztán beleszeretett a „háromcsíkosba”.

Mályi - Miklós gyerekkorában kapta az elsőket, aztán beleszeretett a „háromcsíkosba”.Miki – aki nem szeretné, hogy teljes neve megjelenjen – gyerekkorától gyűjt Adidas cipőket. Jó néhány évtizeddel ezelőtt tetszett meg neki a cipő.

– Apámtól kaptam gyerekként az első néhány párat, de akkor még nem gyűjtöttem – mondta. – Ez a márka szorosan hozzátartozik a nyugat-európai futball-lelátói kultúrához, amiből egy csipetnyi Diósgyőrbe is eljutott korábban. Miért az Adidas? Egyszerűen ez tetszik, nem a többi márka. A formája, a kényelme, és a nimbusza utánozhatatlan. Így látom.

Miki nem emlékszik az első „csukára”, csak arra, hogy fehér volt és volt rajta három csík.

– Sajnos csak néhány évvel ezelőtt jöttem rá arra, hogy nem kellett volna kidobni a leharcolt cipőket – folytatta. – Kár értük. Ilyen hibát már nem követek el, így aztán meg van a csomagolás, címke, doboz. Utóbbi azért is fontos, hogy a Nap ne szívja ki a cipőket, ne veszítsék el a színüket.

Mikinek már 135 pár Adidasa is volt korábban, jelenleg egy szép, kerek jubileumhoz, a 100-hoz közeledik. A cipők otthonában, „tuti helyen” vannak.

Állandó használatban

A család mit szól ehhez a szenvedélyhez? – kérdeztük.

– Semmi különöset, elfogadják. Emiatt nem fogunk éhen halni, a fontos dolgok nem fognak háttérbe szorulni – árulta el. – Vannak ismerőseim, akik tudnak erről a hobbimról. Előfordult, hogy tőlük kaptam egy-egy pár cipőt, néhány különlegességet is.

Ebből büszke az Adidas Star Wars cipőire is, amelyek közül van olyan, amelyikből alig 100 darab van a világon. Ezt a cipőt például a Csillagok háborúja 7. részének decemberi bemutatóján fogja felvenni, ugyanakkor a többi cipő is állandó használatban van.

– Gyűjteni szeretném egy jó darabig és ha majd lesz gyermekem át szeretném adni neki a kollekciót. Egy kis cipő már el van téve neki– magyarázta búcsúzóul.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában