Helyi közélet

2015.09.16. 23:36

KRESZ-park, szimulátor a biztonságért Miskolcon

Miskolc - A Szent István téren a Magyar Autóklub kamionnal, mini KRESZ-­parkkal és sok más érdekességgel készült.

Miskolc - A Szent István téren a Magyar Autóklub kamionnal, mini KRESZ-­parkkal és sok más érdekességgel készült.

A Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” közlekedésbiztonsági és oktatási programot szervez Miskolcon keddtől egészen vasárnapig. Az ingyenes rendezvény kapcsán kedden sajtótájékoztatót tartottak.

– Azért vagyunk, hogy a közlekedési balesetek számát csökkentsük és megelőzzük azokat – mondta Pitkó László, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese. – Ennek érdekében rengeteg olyan programot hajtunk végre a megye területén, ami erre irányul. A legfontosabb a gyermekbalesetek megelőzése. A nyár elején és a szeptemberi iskolakezdéskor megpróbáljuk ugyancsak megelőzni a baleseteket, és hangsúlyosan megoldani az elsősök biztonságos iskolába érkezését. Mindebbe bevonjuk a civil szervezeteket, az autóklubot, a polgárőrséget is, akik segítséget nyújtanak.

Elhangzott: tavaly sikerült 700 alatt tartania a rendőrségnek a megyében a sérüléses közlekedési balesetek számát. A továbbiakban a gyermekbalesetek megelőzése kiemelten fontos a megye rendőreinek, ezért ahogy az elmúlt években, október közepéig ott lesznek az iskolák környékén a polgárőrökkel.

A Magyar Autóklub alelnöke, dr. Varga József arról beszélt, hogy a szervezet több mint 10 éve elkötelezte magát az ifjúság közlekedésének javításában.

– Tizedik éve itt van a kamion Miskolcon is, és több 100 ezer gyermek kapott oktatást – jelentette ki.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában