Helyi közélet

2015.09.23. 07:38

Ítéletet hirdetnek a „Tatár Iván-ügyben”

Miskolc - Első fokon hoz szerdán délelőtt határozatot a dr. Dósa Ágnes vezette büntetőtanács.

Miskolc - Első fokon hoz szerdán délelőtt határozatot a dr. Dósa Ágnes vezette büntetőtanács.Az elkövetés – 2012 tavasza – után jó három esztendővel befejezéséhez közeledik a Tatár Iván brutális megverése miatti büntetőügy. Két héttel ezelőtt a Miskolci Törvényszéken a perbeszédekkel folytatódott az R. D. és társai ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügy tárgyalása. Ma dél­előtt pedig – a tervek szerint – következik az ítélethirdetés. Ezzel – minden bizonnyal – még nem lesz pont az ügy végén, mert feltehetően fellebbeznek a határozat ellen.

Maradandó károsodások

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, 2012 márciusában olyan brutalitással vertek össze egy miskolci férfit (Tatár Iván gitárművészt – a szerk.) az avasi temetőben, hogy a kórházban hetekig mélyaltatásban kellett tartani, de az agyában keletkezett vérömleny felszívódása után sem tért magához hosszú időn át. Sérülései maradandóak, ma sem képes teljes értékű életet élni.

Az ügyész vádirata szerint a büntetőügyben érintett a négy fiatalember közül ketten vettek részt tevőlegesen a bántalmazásban, őket vádolják az emberölési kísérlet elkövetésével, két társuk ellen pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétsége a vád.

ÉM-SZB


Miskolc - Két hét múlva elsőfokú ítélet várható a Tatár Iván megverése miatt indult büntetőügyben. tovább »


Miskolc - Három év után befejezéséhez közeledik a Tatár Iván brutális megverése miatti ügy. tovább »


Miskolc - Helyszíni tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa annak a négy fiatalembernek ügyében, akik ellen Tatár Iván, a Miskolc-szerte ismert gitárművész három évvel ezelőtti megtámadásával kapcsolatban emelt vádat a főügyészség. tovább »

Miskolc - Különös tartalmú vallomást tett az egyik tanú a gitárművész megtámadóinak tárgyalásán. tovább »

Miskolc - Elkezdődött hétfőn reggel a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akiket azzal vádolt meg a főügyészség, hogy két évvel ezelőtt, egy tavaszi éjszakán különös kegyetlenséggel kíséreltek meg megölni egy férfit. tovább »

Miskolc, 2014. április 23., szerda (MTI) - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik az eszméletvesztésig vertek és acélbetétes bakanccsal rugdostak egy miskolci zenészt még 2012-ben az Avasalján - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. tovább »

Hejőbába - Mi van Tatár Ivánnal? A férfival, akit tavaly az avasi temetőnél vertek félholtra? Arról értesültünk: pár hete átkerült a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonba. Meglátogattuk... tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában