Helyi közélet

2015.09.05. 15:06

Harsányban "kuckót" kapnak a plüssmackók

Harsány - Harsányt ezentúl akár „Mackófalvának” is nevezhetnék, hiszen itt található az ország, de még az is lehet, hogy Európa egyik legnagyobb plüssmackógyűjteménye.

Harsány - Harsányt ezentúl akár „Mackófalvának” is nevezhetnék, hiszen itt található az ország, de még az is lehet, hogy Európa egyik legnagyobb plüssmackógyűjteménye. Arnóczki Istvánné helyi lakos hosszú évek óta tartó gyűjtőszenvedélyének eredményeképpen alakult ki a nem mindennapi, közel 6000 plüssmackóból álló kollekció. A különleges válogatást rövid idő múlva mindenki megnézheti, hiszen az önkormányzat egyik ingatlanában a közeljövőben megnyílik „Mackó Mama kuckója”, azaz a harsányi plüssmackó-kiállítás. A kivételes tárlat a nemcsak több ezer szebbnél szebb mackóval, hanem játszóházzal és egyéb foglalkozásokkal is várja majd a gyerekeket és a felnőtteket.

„Újabb érdekes színfolttal gazdagodik településünk turisztikai palettája, mindent megteszünk azért, hogy egyedi attrakciókkal bővüljön az a komplex, többnapos turisztikai csomag, amit kínálni tudunk az egyre nagyobb számban idelátogató vendégeknek – mondta Szabó Gergely polgármester. Nagyon népszerű az országban egyedülálló, 40 tonna kiváló gyógyhatású parajdi só beépítésével létrehozott Harsányi Sópince, a tízezres tömeget vonzó Szürkemarha Fesztivál, a nemzetközi versenyeknek helyt adó horgásztavak, a kalandpark és a galéria is.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában