Helyi közélet

2015.09.07. 19:47

Év végére elkészül az új palackozóüzem a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél

Budapest/Tokaj, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Az év végére elkészül az új palackozóüzem a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél 3,5 milliárd forintból - mondta a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten az MTI-nek.

Budapest/Tokaj, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Az év végére elkészül az új palackozóüzem a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél 3,5 milliárd forintból - mondta a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten az MTI-nek.

Gaálné Király Enikő hozzátette: az idei termésből készült bort, ami jónak ígérkezik, már az új üzemben palackozzák.

Az új üzem annak az összesen 17 milliárd forintos beruházásnak a része, amelynek keretében tavaly már elkészült egy 66 ezer hektoliter kapacitású tartálycsarnok 3,5 milliárd forintért, illetve a következő időszakban megépül egy szőlőfogadó egység, egy hordós érlelő tároló és egy turisztikai látványközpont a cég szegi pincészetében.

Gaálné Király Enikő emlékeztetett: a beruházások elkészülte után a Tokaj Kereskedőház Zrt. technológiailag alkalmas lesz a magas színvonalú borkészítésre. Mindez pedig lehetővé teszi a társaságnál készült borok nemzetközi értékesítését. Ezt támogatja az a - félidejénél tartó - marketing program is, amelyet egy angol céggel közösen most folytat a társaság.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén a tervek szerint mintegy 10 ezer tonna szőlőt vásárol fel, és még mintegy 750 mázsa aszúszemet. Több mint 1600 termelővel kötöttek szerződést. A felvásárlásra mintegy 2 milliárd forintos keret áll rendelkezésre.

A vezérigazgató közölte: a Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol. A múlt évi tételvisszahívás miatti piacvisszaszerzés ugyanis nem könnyű; ez az idei évben is folytatódott, de még a piacméret nem érte el a korábbit.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Budai Borfesztivál keretében rendezett boregyetemen mutatta be a fővárosban a társaság 2014-es piacképes félszáraz, száraz és késői szüretelésű borait, de a bemutatón a 2013-as aszúkból is kóstolhattak a jelenlévők.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában