Helyi közélet

2015.09.18. 21:03

Bill Gatesszel ünnepelnek?

Miskolc - A 15 éves Rotary Club Miskolc október 17-én, 17 órától a Bástya Hotel báltermében ünnepel.

Miskolc - A 15 éves Rotary Club Miskolc október 17-én, 17 órától a Bástya Hotel báltermében ünnepel.

Az 1931-ben alapított és 2010-ben újjászervezett Rotary Club Miskolc 15 éves évfordulója kapcsán szervezett rendezvényekről és eseményekről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a szervezet.

15 év, számtalan segítség

– Nem fért a plakátkampányunkba például a 10 évvel ezelőtt a Felsőhámorban Fazola Henriknek állított emlékünk – kezdte Kasperkovics János, a Rotary Club Miskolc elnöke, aki beszélt a Rotary megalakulásáról és történetéről is. Az említett plakátkampányban egyébként a Rotarysok diákcsere­programjukat, az „Ajándékozz Életet” programot (24 gyermek, 24 szívműtét), a 2010-es árvízi helyreállítást (7 millió forintos segítség), az ételosztásokat (8 év alatt 3 millió forint értékben), a miskolci Hospice felújítására 2 millió forintos adomány (közösen a Miskolctapolcai Rotaryval) és a Bill Gates nevével közösen fémjelzett „End Polio Now” kampányukat emelték ki.

Kasperkovics János, a Rotary Club Miskolc elnöke elmondta: a 15 éves forduló apropóján október 17-én, 17 órától a Bástya Hotel báltermében szeretnének ünnepelni.

Nem is akármilyen vendéggel, hanem az említett gyermekbénulásos kampány kapcsán Bill Gatesszel, akit meghívtak Miskolcra. (Tavaly egy hasonló eseményen tiszteletét tette a szoftverfejlesztő, aki a világ leggazdagabb embere.)

– Több mint ezer diák vett részt az elmúlt években diákcsereprogramunkban – ezt már Á. Tóth József, a Rotary Club Miskolc titkára emelte ki.

– A diákok 1-1 évre ki tudnak menni családokhoz olyan országba, mint az USA, Ausztrália, Kanada, vagy Brazília. A miskolci Rotary küldőként és fogadóként is dolgozik.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában