Helyi közélet

2015.09.14. 17:10

Állampolgársági csalás miatt tartóztatták le Szepessy Zsoltot

Nyíregyháza - Állampolgársággal üzletelőket, köztük Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert, vettek őrizetbe.

Nyíregyháza - Állampolgársággal üzletelőket, köztük Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert, vettek őrizetbe.

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert, az Összefogás Párt elnökét, valamint élettársát és annak fiát.

Pénzt kértek az iratokért

A vád ellenük, hogy 2013-ban csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak pénzért cserébe segítettek kedvezményes honosítással magyar állampolgárságot szerezni. Ennek megfelelően a nyomozási bíró üzletszerűen elkövetett, befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt rendelte el az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatását legfeljebb október 11-ig.

Mint megtudtuk, a gyanúsítottak letartóztatását azért rendelte el a bíróság, mert megalapozottan tartani lehet a szökésüktől, illetve attól, hogy a szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Mint ismeretes, Szepessy Zsolt 2006 és 2010 között volt a megyénkben Monok község független polgármestere. A 2014-es parlamenti választáson az Összefogás Párt színeiben indult, de nem jutott be az Országgyűlésbe.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában