Helyi közélet

2015.08.17. 16:32

Olvasónk küldte: Közterületes sztori Miskolc belvárosában

Miskolc - Péntek este szeretett volna Olvasónk kikapcsolódni Miskolc belvárosában, ám a szórakozásból bosszúság lett, miután felbukkantak a közterület-felügyelet emberei.

Miskolc - Péntek este szeretett volna Olvasónk kikapcsolódni Miskolc belvárosában, ám a szórakozásból bosszúság lett, miután felbukkantak a közterület-felügyelet emberei.

2015.08.14., péntek este, Miskolc belvárosában. Rengeteg ember, minden söröző telt házas a sétáló utcán. Tudtuk, hogy ez az utolsó 1-2 nap amikor még az embernek érdemes bemenni a rossz idő előtt kicsit beszélgetni, barátokkal összefutni. Megvesszük pohárba az alkoholmentes sörünket.  Leülni nem lehetett a egy sörözőbe sem, mert hegyén hátán ember. Kitalálom sétáljunk le a teraszra és ott üljünk le. Ott is millió ember, mindenki iszogat alkoholos, vagy alkoholmentest és csendben beszélgetnek. Leülnénk mi is épp, de lesből támadva azonnal odalép hozzánk 4-5 eléggé finoman fogalmazva is kellemetlen rendész úr és azonnal nekünk állnak, kérdőre vonnak, hogy valljuk be fogyasztottunk alkoholt.

Mi kérdésükre elmondjuk, nem fogyasztottunk alkoholt. Erre elég durván, mint ha valami magasabb és tanultabb társadalmi rétegből származnának felszólítottak, adjuk át személyinket lakcímkártyánkat stb. Mi ugye készségesen átadjuk és közben mutogatom az üres poharam, hogy ugyebár ebben eleve semmi nincs, mert már valahol elfogyasztottam. Rendészek válasza erre: "Láttuk, ahogy épp kortyolta az utolsó cseppet." Kérdem tőlük: "van felvétel?" Azt mondják: "van". Mindent tudnak, csak azt nem tudják, hogy az átlátszó pohárban alkohol mentes sör volt, de lehetett volna tea is ... Közben pedig Lyukó-völgyben vagy Perecesen épp kiraboltak, elástak valakit. De ők a "nagy" emberek, akik bátorságukkal mintát mutatnak a röptében kitalált zaklatásból a belvárosban, a közösségi szórakozó hely kellős közepén, ahol 10 kocsma van minimum és a csendben nyugodtan beszélgetni, szórakozni szeretni vágyó emberekre vadásznak.

Mindez történik 2015. augusztusában Miskolcon, a hőségriadó kellős közepén, sört kortyoló polgárokat zaklatva közösségi térnek kijelölt helyen.

Fárasztó műszak után, megpihenni próbálva..., amiből közösségi büntetőtér válik, civilizálatlan, embertelen indokokra hivatkozva próbálják a napi kvóta bevételt biztosítani városunk közbiztonsági felügyelői.

A belvároshoz tartozó köztereken (Népkert , Kálvária Domb ) pedig hajléktalanok, mindenféle csavargó félék szemetelnek, ürítenek gátlástalan, mely területek harmadik világ szemétlerakó gödreivé válnak nap, mint nap. Ide, plusz 200 méterre a belváros központjától képtelenek eljutni rendészeti pénzbehajtóink.


Olvasóink írták:

Miskolc, Szikszó - Mező Levente szikszói olvasónk szerencsésen végződött balesetének körülményeit osztotta meg velünk. tovább »

Miskolc - "Idilli képet küldök Diósgyőrből. Felháborító, ami itt folyik. A szabadon hagyott hulladéktárolót mindenki sajátjának tekinti" - írja Olvasónk az alábbi képet mellékelve. tovább »

Miskolc - "Mai észrevételeim kicsit felháborítóak számomra. Miskolcon lakom a Jókai Lakótelepen, ahol ablakon kinézve közmunkásokat lehet látni, akik nagy megbeszélésben vannak munka közben. Szól a rádió, egymás magánéletét kibeszélve szotyiznak" - írja Olvasónk. tovább »

Miskolc - Miskolci Olvasónk a Stadion utca és a Kárpáti utca kereszteződésére hívja fel a közlekedők figyelmét, ahol a Stop tábla ellenére sem állnak meg az autósok. tovább »

Miskolc - Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Miskolc - "Mentem a járdán az Újgyőri gyógyszerközpont mögött a vasgyári piac felé, egyszer csak elém állt egy fa. Vagy átmászok rajta, vagy..." - írja Olvasónk az alábbi képet mellékelve. tovább »



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában