Helyi közélet

2015.08.24. 16:21

Itt a vég?

<em>Semmilyen óriásaszteroida nem fenyeget azzal, hogy a jövő hónapban összeütközne a Földdel és megsemmisíti az amerikai kontinens egy részét, közölte a NASA. Ha lenne bármilyen nagy égitest, amely ilyen pusztítást okozna szeptemberben, akkor már tudnánk róla valamit”, közölte az üstökösök és aszteroidák megfigyeléséért felelős program irányítója. A közlemény azért született, mert az elmúlt hetekben arról terjedtek hírek az interneten, hogy szeptember 15-e és 28-a között egy nagy aszteroida fog becsapódni a Földbe Puerto Rico közelében</em>. Hegyi Erika jegyzete.

Semmilyen óriásaszteroida nem fenyeget azzal, hogy a jövő hónapban összeütközne a Földdel és megsemmisíti az amerikai kontinens egy részét, közölte a NASA. Ha lenne bármilyen nagy égitest, amely ilyen pusztítást okozna szeptemberben, akkor már tudnánk róla valamit”, közölte az üstökösök és aszteroidák megfigyeléséért felelős program irányítója. A közlemény azért született, mert az elmúlt hetekben arról terjedtek hírek az interneten, hogy szeptember 15-e és 28-a között egy nagy aszteroida fog becsapódni a Földbe Puerto Rico közelében. Hegyi Erika jegyzete.

Nem tudni, honnan az újabb világvége-hangulat. Rossz tréfa, valami újabb ősi jóslat megfejtésének az eredménye, vagy csak valaki (valakik) elégedetlenek a földi élet mai állapotával? Igazságtalannak tartják a társadalmi berendezkedést, az emberek közötti különbségeket? És ha már mi magunk nem tudunk ezeken segíteni, jöjjön a vég, ami nem tesz különbséget, mivel mindenkit és mindent elpusztít? Vagy üzleti célokból riogat valaki? Talán egy bunkerásó cég, vagy az az iroda, amelyik földterületeket ad el a Holdon?

Akárhogy is, a világvégét számunkra valószínűleg nem egy aszteroida jelenti majd, hanem az, amikor a népek háborúzni kezdenek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában