Helyi közélet

2015.08.10. 09:51

II. világháborús gépek és Gripenek Miskolc felett

Miskolc - Látványos programok ígérkeznek az augusztus 15-ei miskolci nemzetközi repülőnapon és légiparádén.

Miskolc - Látványos programok ígérkeznek az augusztus 15-ei miskolci nemzetközi repülőnapon és légiparádén.– Ez sok tekintetben különleges repülőnap lesz, mert részben olyan produkciókkal készülünk, ami Magyarországon még nem volt – mondta Horánszky Gergő, a Borsod Megyei Repülő Klub vezetőségi tagja, a rendezvény főszervezője. – Ez a Retro Sky Team, a kassai repülőklub 8 gépes csoportja. Ők egy nem mindennapi földi harc–légi harc kombinációt fognak bemutatni. Ezzel a produkcióval végigturnézták már Csehországot, Lengyelországot és Ukrajnát is. Magyarországon először lesznek. Különleges lesz az is augusztus 15-én a miskolci repülőtéren, hogy egy Gripen géppár is repülni fog! A géppár parancsnoka egy egykori miskolci növendékünk, Ivanics Gyula százados lesz. Ez még nem minden, de az összes meglepetést nem szeretném elárulni.

A szervezők arra is törekednek, hogy ez a mostani ne csak „sima” repülőnap legyen, hanem valóban mindenki számára egy egész napos szórakozási lehetőség, ezért például este a New Level Empire lép fel a miskolci reptéren.

– A kapunyitás reggel 8 órakor lesz, a légi programok délelőtt 10-től kezdődnek és délután 2-ig tartanak, míg az esti események fél 10 körül fejeződnek be – folytatta a miskolci repülőnap főszervezője, aki azt is elmondta: aki teheti, elővételben vegye meg a belépőket a folyamatos bejutás érdekében a repülőtérre, amit gyalog, tömegközlekedéssel és személygépkocsival is könnyen megközelíthetnek augusztus 15-én az érdeklődők.

ÉM-JLI


Miskolc - 8 év után újra Repülőnap a Miskolci repülőtéren! A Borsod Megyei Repülőklub ismét megrendezi a hagyományos repülőnapot, ahol lesz repülés és érdekes földi programok, de aki eljön arra számítson, hogy szó szerint egész napot a reptéren fogja tölteni! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában