Helyi közélet

2015.08.26. 12:44

Az első idő nagyon meghatározó az isiben

Budapest, Miskolc - Az első napok, hónapok nagyon meghatározóak az iskolában az elsősök számára. Hatással vannak a gyermek tanulási kedvére, a beilleszkedésére, önbizalmára.

Budapest, Miskolc - Az első napok, hónapok nagyon meghatározóak az iskolában az elsősök számára. Hatással vannak a gyermek tanulási kedvére, a beilleszkedésére, önbizalmára.

Először fog olyan helyzetekkel találkozni, ahol mérik a teljesítményét, fontos lesz jól beilleszkednie a többi gyermek közé. Elvégzendő feladatokat kap. Korlátozva lesz a játék- és a mozgásidő. Lehetősége lesz mélyebb barátságokat kialakítani. Rengeteg új információ és tudás birtokosa lesz. Kinyílik előtte a világ.

Milyen az iskola?

A legegyszerűbb mindent a maga valóságában, őszintén elmesélni. Csak annyit, amit a gyermek kérdez és arról, amiről kérdez. Lehetséges, hogy a gyermekünk kíváncsi a mi iskolaéveinkre. Biztosan érdeklődve hallgatná, hogy milyen volt nekünk elsősként.

Mindenkinek voltak olyan kellemes emlékei, amit érdemes átadni, amiről jó beszélni. Meg lehet mutatni az elsős fényképeinket, mikor az ABC-s könyvvel a kezünkben lefényképeztek minket. Vagy megmutathatjuk annak a fiúnak, lánynak az arcképét a csoportképen, aki akkor tetszett nekünk.

A konkrét felkészülés

Beszélgessen gyermekével az iskolakezdésről, az ezzel kapcsolatos érzéseiről. Mit él át? Mit vár az iskolától? Mi az, amit nagyon szeretne megtanulni az iskolában?

Az iskolakezdés előtt látogassanak el az iskolához. Amennyiben nyitva van az iskola, mert például menzát lehet befizetni, azt érdemes együtt csinálni. Így a gyermeknek már kevésbé lesz szokatlan az épület. El lehet esetleg sétálni az alsó tagozathoz, megismerni az osztálytermeket, a tornatermet, a tanárit, az udvart, a mellékhelyiségeket. Ezáltal otthonosabban és magabiztosabban kezdődik az első tanítási nap.

A gyermekeknek fontos, hogy tudják, mire számíthatnak. Ez biztonságot ad nekik a napi rutin kialakításában és betartásában.

ÉM


Budapest, Miskolc - Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit az iskolaszereket vásárló szülőknek érdemes megfontolniuk, hogy a lehető legegyszerűbben és persze legkevesebb plusz költséggel essenek túl ezen a komoly feladaton. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában