Helyi közélet

2015.08.26. 12:43

7 tipp a gazdaságos iskolakezdésre

Budapest, Miskolc - Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit az iskolaszereket vásárló szülőknek érdemes megfontolniuk, hogy a lehető legegyszerűbben és persze legkevesebb plusz költséggel essenek túl ezen a komoly feladaton.

Budapest, Miskolc - Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit az iskolaszereket vásárló szülőknek érdemes megfontolniuk, hogy a lehető legegyszerűbben és persze legkevesebb plusz költséggel essenek túl ezen a komoly feladaton.

Nézzük meg az otthoni készleteket!

Pakoljuk ki az íróasztal fiókjait, és nézzük át az előző évekből, esetleg a nagyobb tesótól megmaradt készleteket! Általában minden íróasztal rejt 1-1 maradék füzetet, plusz színes­ceruza-készletet vagy vízfestéket. Ezekkel pedig máris spóroltunk. A maradékok felkutatásánál ugyanakkor oda kell figyelnünk a szavatosságra. Néhány dolog, például a tempera és a ragasztó ugyanis nem örök életűek. Ezekből érdemes minden évben újat beszerezni, nehogy a gyerek az iskolában szembesüljön vele, hogy a piros valójában már nem is piros, a ragasztó pedig beszáradt.

Lista alapján vásároljunk!

Mielőtt vásárolni indulnánk, készítsünk egy listát a szükséges tanszerekről, vagy vegyük kezünkbe az iskola által összeállított listát. Különösen fontos ez az első osztályba készülő gyerekeknél, akiknek számos extra dolog kell, és ráadásul még a szülőknek sincs kellő tapasztalatuk az iskolaszerek beszerzésében. A listával számos felesleges plusz kiadástól kíméljük meg magunkat!

Határozzuk meg a költség­keretet!

A gyermekek beiskolázása jelentős anyagi terhet ró a családra. Szülők és gyerekek számára is könnyebb, ha előre megszabjuk a rendelkezésünkre álló költségkeretet. Nézzünk körül előre az árak tekintetében, és a lehetőségeinket is figyelembe véve határozzuk meg, mi az a maximum, amit erre a célra elkölthetünk. Ha nagyobb a gyerek, érdemes előre leegyeztetni vele, hogy mennyit szánunk erre a célra, és milyen termékek közül válogathat. Ha okosan gazdálkodunk, a keretbe belefér majd 1-1 menőbb füzet vagy tolltartó, amivel a gyerkőc is büszkén mehet a suliba!

Mindent egy helyen!

Az nem újdonság, hogy a hipermarketekben olcsóbban megkaphatjuk az iskolakezdéshez szükséges dolgokat, mint mondjuk a sarki papírboltban. Azt is fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezekben az üzletekben nemcsak az alap iskolaszereket kaphatjuk meg, hanem az egyéb szükséges dolgokat is beszerezhetjük. Így például a kisiskolások számára szükséges eszközöket (gyurma, rajzlap, vonalzó, uzsonnásdoboz, tisztasági csomag) vagy a tornazsába szükséges sportcuccokat.

Figyeljük az akciókat!

A legnagyobb üzletek iskolakezdési akcióval csalogatják a vásárlókat, ahol jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá a szükséges iskolaszerekhez. Több ezer forintot is megspórolhatunk, ha az áruházak akciós kínálatai közül válogatunk.

Időben vásároljunk!

A vásárlás szempontjából fontos az időzítés is, az akciós készletek ugyanis hamar kifogyhatnak. Ha szeretnénk kihasználni a széles árukínálat adta lehetőségeket, és kedvünkre szeretnénk válogatni, akkor érdemes időben megejteni a vásárlást. Az utolsó pillanatban ugyanis már nem biztos, hogy lesz még az akciós készletből, vagy épp abból a Verdás, Micimackós vagy hercegnős füzetből, amire a gyermekünk annyira vágyott.

Legyünk kreatívak!

Ha szűkös a rendelkezésre álló keret, ne essünk kétségbe, inkább vegyük elő a kreativitásunkat! A legegyszerűbb, legolcsóbb füzetet is fel lehet dobni egy jól megválasztott, mesefigurás, állatos vagy éppen saját készítésű csomagolópapírral.

ÉM


Budapest, Miskolc - Az első napok, hónapok nagyon meghatározóak az iskolában az elsősök számára. Hatással vannak a gyermek tanulási kedvére, a beilleszkedésére, önbizalmára. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában