Helyi közélet

2015.07.21. 12:54

Sajóvárkonyi templom: Kétmillió hiányzik

Ózd-Sajóvárkony - Az állam által nyújtott 30 milliós támogatás után az orgona felújítására az érsekség további nyolcmillió forintot biztosított Sajóvárkonyra.

Ózd-Sajóvárkony - Az állam által nyújtott 30 milliós támogatás után az orgona felújítására az érsekség további nyolcmillió forintot biztosított Sajóvárkonyra. A római katolikus templom rekonstrukciója jó ütemben halad: a belső renoválás a festés kivételével megtörtént, a külső vakolás ugyancsak kész, még némi csatornázási munka vár a kivitelezőre. A vállalkozó legkésőbb augusztus elején szeretné átadni a munkaterületet, ám némi gondot okoz, hogy a belső festésre nincs pénz. Az előre nem kalkulált költségek miatt hiányzik kétmillió forint, ezért az egyháztanács egyes tagjai azon dolgoznak, hogy ezt az összeget valahonnan előteremtsék. A tervek szerint a felújított templomot szeptember végén adják majd át ismét a hívek számára.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában